Heel random is het niet, want ik heb dagelijks trek in sushi. Wat denk je van die heerlijke maki’s met zalm, tonijn of avocado. JAM JAM JAM – *Nu loopt het water in mijn mond* -. Helaas is sushi wel aan de prijzige kans en ben ik niet zo welgesteld dat ik wekelijks rauwe vis met rijst naar binnen kan gooien. Toch eet ik het stiekem toch regelmatig. In Tilburg hebben we nu een Sushi Point (APPLAUS) waarbij je een heerlijke schaal van 40 stuks voor 2 personen kan bestellen voor €29,95 i.p.v. €49,95. Ik moet zeggen dat de sushi heel erg lekker was, maar ik zou er geen €49,95 voor betalen. Je kan beter onbeperkt uit eten gaan zodat je kan vrrrrrreten wat je wilt vrrrrreten! En niet te vergeten een lekker drankje erbij om het weg te spoelen.

De menukaart in een sushi toko is af en toe wat te veel op z’n Japans. Hieronder vind je een lijstje zodat je een beetje uit de voeten kunt komen:

Naam=Vertaling & Japanse naam
Ama-ebi = Zoete garnaal アマエビ
Ebi = Garnalen エビ
Hokkigai = Surfmossel ホッキ貝
Ika = Inktvis イカ
Kani = Krab カニ
Kappa-maki = Komkommer-maki カッパ巻き
Maguro = Tonijn マグロ
Saba = Makreel サバ
Sake = Zalm 鮭
Suzuki = Zeebaars スズキ
Tako = Octopus タコ
Tamago =  Ei たまご
Tobiko = Vliegviskuit トビコ
Unagi = Paling ウナギ

Natuurlijk eet je sushi altijd – no matter what – met stokjes! Al ben je een grote randdebiel… Ik ben van mening dat je het op geen andere manier kan eten. Stokjes zijn een MUST! Daarnaast kan je ook geen sushi eten zonder sojasaus. Tegenwoordig zegt men dan wel dat sushi niet heel gezond is: NOU EN. Het is lekker en daar word ik blij van! Volgens mij zorgt happiness indirect voor je gezondheid.

Sushi + happiness = gezond! 

Eet jij ook graag sushi?

Advertenties