Gisteren kreeg ik een ingeving om te gaan shoppen. Het duiveltje zat weer op mijn schouder met het idee om mijn zuurverdiende geld op te maken. Het was niet echt mijn intentie om de hele dag urenlang door de winkels te struinen. Nee, gewoon een uurtje snel door de winkels sprinten was eeb beter plan. Het doel was om een kapotte broek te kopen. Een kapotte broek is dus zo’n fancy broek met van die gaten erin. Het goede woord voor zo’n broek is volgens mij in modetaal: Destroyed Jeans. Mooi he, hoe die marketeers de namen bedenken. Nu denk je vast: “Ja, dat moet lukken met al die verschillende winkels”. Nou, het antwoord is dus: “NEE, dit is niet gelukt”. Ik zal het verhaal even nader toelichten.

destroyed jeans pull and bearDe eerste winkel die ik binnenliep was Pull & Bear. Ik ben redelijk fan van deze winkel. Ze hebben vaak leuke kleding met printjes en in leuke kleuren. Al draag ik zelf nooit felle kleuren, toch probeer ik dit te variëren. Ik zag daar dus de  “Destroyed Jeans”. Ik hoor de meneer (ik gok 40 jaar met een kritische blik en bril) bij de pashokjes nog tegen me zeggen: “Hmm ik weet niet of je het doorhebt maar je hebt een gat in je broek hoor!”. Hij zei het met een smerige blik waarvan ik wist dat hij me kei hard zat te fucken. Ha ha ha, wat een flauwe grap. Die heb ik dus al vaker gehoord dacht ik. Ik heb hem direct uitgelegd dat het zelf maken van die gaten nog niet zo makkelijk is. Dit heb ik namelijk ooit geprobeerd en dat lukte me absoluut niet op een mooie manier. Daarna zei ik dat ik op mijn knieën was gevallen. Hij moest wel lachen…
Afijn, de broek heb ik gepast in maat 40 terwijl ik niet echt een stevige dame ben. Nee de broeken maat 32 zijn nog te klein voor een meisje van 12 jaar… (Hoe verzinnen ze damesmaten die eigenlijk niet voor dames zijn maar voor meisjes tot 11 jaar..) Bij mijn bovenbenen zat de broek prima, maar bij de sluiting was hij te groot. Dit probleem heb ik dus vaker en nee ik heb geen Braziliaanse billen. Als je die hebt begrijp ik het probleem wel. Een maatje kleiner is vaak weer te strak bij mijn bovenbenen. HALLO, wie heeft er nu een lichaam met smalle bovenbenen en brede taille? Ik snap die standaard maten niet. Ik heb de broek terug gelegd en ik ben naar de H&M gegaan. Bij de H&M brak spreekwoordelijk mijn klomp. Ik heb ongeveer 7 verschillende broeken meegenomen in het pashokje. Maat 38 pas ik normaliter altijd qua broek. Deze maat 38 bij de H&M was ongeveer te vergelijken met een maatje 34…. Ik heb geen enkele broek fatsoenlijk kunnen passen aangezien de maten totaal niet overeenkwamen. De ene broek was te groot bij de taille en de andere kreeg ik niet eens over mijn mooie billetjes heen. Heel vreemd, want de maten van de broeken waren allemaal 38, 40 of maat 27/28. HALLO, worden wij, vrouwen, tegenwoordig smaller? Krijgen we geen heupen meer? NEE. Dit geeft je in ieder geval geen vertrouwen om een lekker broekske te kunnen kopen. Ik was direct klaar met shoppen en ik ben naar huis gegaan om daar twee zakken chips leeg te eten.hm destroyed jeans

Advertenties