We leven vanaf gisteren in de maand ‘maart’. Niet een heel vervelend feit, want in maart wordt het officieel lente! Ik zit al wekenlang te wachten op de eerste zonnestralen en zingende vogels. Man man, de winter zorgt bij mij ook voor een kleine depressie. Heel grappig, maar nu de lente dichterbij komt bedenk ik me ineens dat ik drie jaar geleden 40 uur op kantoor zat in het voorjaar. Op een prachtige lentedag met een temperatuur boven 20 graden heb ik toen op kantoor een aantal nadelen van mooi weer geschreven. Dit was puur uit frustratie zodat ik de dag beter kon door komen. Ik wil je alvast voorbereiden op mooi weer met een lijstje nadelen zodat je jezelf beter voelt als je dit voorjaar op kantoor zit!

– Vrouwen in korte broekjes met enorm dikke en witte benen. Stel je dat eens voor.

– De insecten die in je ogen vliegen als je buiten rondloopt of fietst (niet prettig) Daarnaast zijn er nog een aantal soorten die je helemaal lek prikt.

– Je kan niet meer zeuren over het slechte weer. Dat is iets wat wij als Nederlanders heel graag doen. De gespreksstof is totaal verdwenen.

– Je hebt ontiegelijk veel dorst.

– Pijnlijk: Met je blote benen in je auto gaan zitten terwijl je lerenbekleding hebt. AU!

– Constant bezweet zijn waardoor je niet meer de charmante dude of hot chick bent.. Het rode hoofd is niet om aan te zien. Om niet over de stinkende zweetoksels te beginnen!

– De kinderen die overal in het dolle om je heen rennen. Ze spelen ineens buiten en gaan jou irriteren met bijvoorbeeld waterpistolen.

– Je krijgt hoofdpijn van het felle zonlicht. Natuurlijk heb je geen zonnebril bij, want die heb je nooit nodig in Nederland. Of je bent er net op gaan zitten of iets dergelijks. Pech je zonnebril is weg!

– Tjappies die ineens buiten in de voortuin gaan zitten met Radio Hollandio op de speakers.

– Smerig verbrand vlees moeten eten van de BBQ, die op elke hoek wordt gehouden. En dat moet dan gezellig zijn.

– Verbranden. Ook omdat je wederom niet voorbereid bent op een felle zon in Nederland zal je binnen no time verbranden. Je huid wordt rood en pijnlijk. Laat dit niet gebeuren, de gevolgen zijn ernstig (veroudering van de huid, huidkanker etc.)!