Soms ben ik op zoek naar nieuwe ideeën om mijn lunch variabel en lekker te houden. Ik vind lunchen meestal een van de lekkerste maaltijden van de dag. Je kan namelijk heel snel en gemakkelijk een bijzonder heerlijk broodje in elkaar flansen. Ik ben niet zo’n grote kokkin dus de lunch is daarom mijn favoriet. Lunchen is vaak ook erg gezellig (ik weet niet waarom, maar ik vind het altijd gezellig). Lunchen in een gezellig bruin eetcafé of luxe restaurant doe ik eigenlijk het liefst. Die broodjes zijn vaak rijkelijk belegd en thuis heb ik vaak meer een standaard broodje met een soort beleg.

Ik heb eens gekeken naar mijn “eetpatroon”, wat zijn mijn favoriete broodjes? Hieronder vind je mijn huidige top 3 lunch broodjes:
1) Club Sandwich (Bij Café Bolle, Tilburg), wel de originele variant, dus niet met vis maar met gerookte kip én uitgebakken bacon. Klein feit: Kip is ALTIJD lekker! Daarnaast vind ik ook dat er naturel chips om de Club Sandwich heen moet liggen. Dan is de Club Sandwich zoals ’t heurt! Het brood bij Café Bolle in Tilburg is bijzonder lekker. Je krijgt echt van dat grove oerbrood waardoor je, nadat je dit broodje hebt gegeten, het voelt alsof je moet bevallen… Just saying!
2) Broodje Gezond (Bij The Talk, Tilburg of Bakkerij Vromans, Baarle-Nassau), dit is ook een echte klassieker. Heerlijk simpel, maar O-ZO heerlijk. Ingrediënten (zoals ik het lekker vind): Ijsbergslag, belegen kaas, achterham, komkommer, tomaat, (veel) gekookte eieren, rauwkost (vaak is dit iets in de trant van wortels en koolsoorten) met een klein beetje mayonaise. Die mayo maakt het toch echt wel af. Het liefst op een vers afgebakken notenbroodje of waldkorn brood. HEERLIJK!
3) Warm broodje met brie, walnoten én honing (Bij Anvers, Tilburg), ik kom niet echt met originele ideeën maar ik vind dit ook echt een ultiem lekker broodje. Ik hou van simpel, lekker, makkelijk en klassiek. Brie met honing en walnoten uit de oven is een bijzonder lekker combinatie en blijft ook stipt op nummer drie staan. Op wat voor broodje maakt me niet veel uit, maar ik ga meestal voor meergranen of een donkerbruin broodje.

Laatst heb ik een bijzonder lekker recept gevonden. Ik wil die graag met jullie delen natuurlijk!
Ingrediënten voor 1 broodje:
– AH Triangel donker meergranen (je mag natuurlijk ook een ander broodje kiezen, maar ik vind persoonlijk deze erg lekker!)
– Gerookte kipfilet (2 plakken), die van de versafdeling natuurlijk (of slager).
– Rijpe avocado (1 stuks)
– Krabsalade, ik vind die van AH huismerk best lekker! Je mag kiezen welke je wilt.

Bereiding: Je snijdt het broodje open en besmeert een kant met krabsalade. Op die krabsalade komen twee plakjes gerookte kipfilet. Je snijdt nu de avocado in plakjes of hoe je dat wilt noemen. Op die gerookte kipfilet doe je in stukjes gesneden avocado. Je klapt het broodje dicht en smullen maar! Ik vind het bijzonder lekker en super simpel!