Wat is er heerlijker dan met een biertje in je hand midden in de zon met heerlijke beats op de achtergrond de dag en nacht door te komen? Het antwoord is: helemaal niks!
Ik heb het natuurlijk over een heerlijk dagje op een muziek festival. Zelf ben ik een groot van techno en deep-house festivals. Hardwell, Afrojack of Dj Chuckie zijn toch een partij stumpers met te eentonige muziek. Geef mij maar onze Benny Rodrigues, Ben Sims of Joris Voorn! De konijnendans is er niks bij..  Oke, even serieus. Wat mij betreft heeft een techno festival alles te maken met de vibe die er hangt, de looks van de mensen en het idee dat je even niet een gestrest leven lijdt. HEERLIJK, je kan helemaal losgaan en even helemaal nergens aan denken. Daarnaast zijn mensen veel mooier op festivals. (Grapje: niet altijd. Het ligt er een beetje aan hoe ze na een aantal uren rond stuiteren…). In ieder geval op het begin van het festival vind ik de meeste mensen mooier dan in het dagelijks leven. Iedereen heeft eindelijk een keer toffe, fashionable en stoere outfit aan. Normaal gesproken zou je nagestaard worden op straat als je een festival outfit aan hebt. Vandaar dat ik het liefst elke week naar zo’n festival ga, maar het geld groeit niet op mijn rug en in de tuin staat ook echt geen geldboom… Nu het bijna lente wordt begint het bij mij al helemaal te kriebelen.. Het festivalseizoen gaat binnenkort ook van start en mijn allereerste buiten festival wordt DGTL in Amsterdam. Ik ben er vorig jaar ook geweest en ik vond het één van het tofste festival van afgelopen jaar. De line-up is bijzonder goed met onder andere Kölsch, Pan Pot, Ten Walls en De Sluwe Vos. Echt een heerlijk weekendje buiten met goede muziek! Daarnaast ga ik binnenkort voor het eerst naar de Gashouder in Amsterdam. Blijkbaar is dat een plek waar je geweest moet zijn. Die kan ik dus weer afstrepen op mijn “To-do lijstje”. Ik heb er een allround item van gemaakt met een to-do lijstje, ich-bin-dabei lijstje en een collage met outfit inspiratie:

Agenda festivals 2015 – Ich bin dabei:
– 13 mei Draaimolen Hemelvaart Special, Dudok Tilburg
– 2 april Awakenings Easter Special – Gashouder Amsterdam
– DGTL 4 & 5 april NDSM-Werf Amsterdam

To do festival-list:
– All We Want festival 3 t/m 6 juli 2015 – Locatie: Kloster Graefenthal
– Dekmantel festival 30 juli t/m 2 augustus 2015 – Locatie: Muziekgebouw aan ’t IJ Amsterdam
– Weekend Magnifiek 27 november t/m 30 november – Locatie: Kempense meren, Mol
– Berlijn, overal & nergens.

Bovenstaande to-do list ga ik pas afstrepen in 2016 aangezien ik van 6 juli t/m 6 augustus 2015 ergens in het buitenland aan het rondhuppelen ben. Heel erg jammer, maar een voordeel is dat de festivals élk jaar opnieuw georganiseerd worden. Woehoe, ik ben er dus sowieso volgend jaar wel bij!

Outfit festival inspiratie 2015
Aangezien je in principe alles aan kunt op een festival heb ik hieronder een aantal voorbeelden van kledingstukken en accessoires voor je verzameld die ik persoonlijk enorm tof vind.

collage-2015-03-04