Nog 118 dagen… en ik zit in het vliegtuig naar het “o-zo-mooie” Thailand! Holy shit, ik kan niet wachten! Ik ga een maand backpacken door dit prachtige land. Niet met vrienden of kennissen, maar helemaal alleen. Ik heb wel een leuke oproep staan op www.reismaatjes.nl, puur om mensen te leren kennen die ook rond die periode naar Thailand vertrekken. Ik krijg nog best wat mailtjes van zowel mannen als vrouwen die ook rond die periode gaan. Wie weet houden we contact en kan ik met een aantal mensen afspreken in Thailand. Ik heb een hele reislustige zus die elk jaar een verre reis maakt samen met haar vriend. Op die manier ben ik een beetje geïnspireerd om zelf een reis te gaan maken. Een maand is in principe nog niet heel lang, maar ik vind dat je ergens moet beginnen. Ik vind het al heel wat dat ik alleen naar Thailand ga.

Ik heb al een route uitgestippeld die er ongeveer zo uit ziet Bangkok – Chian Mai – Pai – Krabi – Phi Phi Islands – Tonsai & Railay – Kao Sok National Park – Koh Phangan – Ko Tao – Bangkok. Dus eerst naar het noorden van Thailand en vervolgens ga ik naar de prachtige eilanden in het zuiden. Natuurlijk pak ik een feestje mee op het eiland Koh Phangan. Helaas zijn de Full Moon feestjes afgeschaft. Ik denk toch dat ik daar wel andere feestjes vind waar ik me prima kan amuseren.

Ik heb een excel bestand gemaakt met plekken waar ik absoluut heen moet gaan.

Ang Thong National Marine Park

1
De tempel van de liggende Boeddha (WatPho)

2

Floating Markets (Bangkok)

3

Elephant Nature Park

4

Phang Nga Bay (James Bond Island)

5

Koh Phi Phi Leh (Eiland)

6

Wat Umon (Chiang Mai)

7

Het is slechts een kleine greep uit mijn lijst. Geloof me, ik heb een veeeeeeeel langere lijst momenteel. Helaas wordt de lijst alleen maar langer. Het is vrij moeilijk om vanuit je stoeltje in Nederland te bepalen wat echt de must see’s zijn. Ik bekijk wel alle reviews op TripAdvisor zodat ik een beeld kan krijgen van de tempels, natuurparken en stranden.

Heb jij tips, opmerkingen of must see’s? Ik hoor ze graag!