Een nieuwe ergernis van mij is hetgeen wat de titel eigenlijk al zegt. Alles én iedereen op Social Media die klaagt, zeurt en discrimineert. Gelukkig ben ik niet de enige die dit in de gaten heeft. Ik hoor vaak om me heen dat men zich mateloos irriteert aan dergelijke uitspraken op het net.

Een klaagbank voor de gewone mens

Ik zie regelmatig berichten over bijvoorbeeld BN’ers voorbij komen zoals vandaag (22 februari 2015) door Linda Magazine: “Yolanthe en Carice hebben dezelfde tandarts”. Ten eerste vind ik het 1) leedvermaak en 2) hypocriet. Waarom zou je bekende Nederlanders volledig tot de grond gelijk maken terwijl je waarschijnlijk zelf ook niet de meest bijzondere tanden hebt? Daarnaast zijn BN’ers wel een hele makkelijke prooi om af te zeiken. Ik vind het zelfs irritant geworden dat ze worden afgezeken. Het vreemde is nog dat ik niet snap waarom er massaal gereageerd wordt op deze berichten. Toen er nog geen social media was, werd dit natuurlijk ook gezegd en gedacht. Het verschil met nu is dat het massaal openbaar wordt gezegd. Het ergste is nog dat bedrijven (die deze artikelen plaatsen) niet eens de comments verwijderen wanneer het echt TE ver gaat. Ik ben altijd verbijsterd over alle uitspraken die men doet op internet. Vaak denk ik dan “Denk je hier wel bij na wanneer je dit soort dingen zegt?”. Soms word ik een beetje getriggerd en wil ik reageren. Gelukkig zit er dan een engeltje op mijn schouder die zegt: “Nee, Janneke. Je moet dit niet doen, want dan krijg je een grote discussie waar je niet op zit te wachten”. Op dat moment reageer ik ook niet terwijl mijn mond openvalt van het lezen van de opmerkingen van anderen. Ik heb laatst Facebook er op gewezen dat er een discriminerende pagina was opgericht. De pagina ging over de jongen die NOS heeft bestormd met zijn geweer. Nee, dat was geen slimme actie. De pagina ging alleen over hem en de PVV werd massaal genoemd. De jongen moest terug naar zijn eigen land en dat soort uitspraken werden gedaan. Daarnaast werden afbeeldingen gepost met hele harde, discriminerende en haatdragende teksten. Ik vind dit écht te ver gaan. Ik heb hier Facebook op gewezen, maar mijn verzoek werd binnen een uur afgewezen. Ik vraag me af wie mijn verzoek heeft afgekeurd. Wellicht een automatische robot? Hoe meer interactie op het net hoe meer Facebook verdient? Ik weet het niet, maar ik vind dat we wel eens wat voorzichter mogen zijn met wat we zeggen op het internet.

complaining