Sommige hebben ze eens per week en anderen eens per maand. Je herkent de dagen vaak direct wanneer je uit je bed stapt met per ongeluk je verkeerde been. Waarom heb je niet je andere been gebruikt? Nou, daar kies je niet voor… Het gebeurt gewoon en dat zonder pardon.
Maar goed, het is nu gebeurt en je zal met het verkeerde been uit bed de dag moeten trotseren. Hoe ga je dit doen zodat je het einde van de dag haalt? Ik geef je hieronder een aantal tips die bij mij altijd goed werken.

Tip 1: Zet muziek op!
Wat bij mij altijd werkt is het luisteren naar muziek. Een lekker deuntje van Kygo in de ochtend zal geen mens kwaad doen. Of kies voor een foute hit van Marco Borsato (bijvoorbeeld ‘Ik leef niet meer voor jou!’) die je lekker mee kan blèren. Dat zal je toch best goed doen in de ochtend. Gooi al je emoties in het liedje en je humeur zal snel veranderen van deprimerend naar positief.

Tip 2: Negeer ellende
Wanneer je een depressief humeur hebt, is het verstandig om alle ellende te negeren. Zorg ervoor dat je alleen ‘feel good’-nieuws kijkt en sluit je direct af voor negatieve berichten. Dit kan wel redelijk moeilijk zijn, maar probeer de goede moed er in te houden! Negeer sommige mensen op Whatsapp die je alleen maar slecht nieuws willen brengen. Vandaag is het “positieve berichten-dag!”. Reageer op de berichten met: “Sorry, ik ben niet in de gelegenheid om hier vandaag op reageren. Je krijgt morgen van mij een reactie, DOEI!”.

Tip 3: Gezond eten & bewegen
Wanneer je op deze dag 2 stuks fruit eet en zo hier en daar wat groente, zal je merken dat je je een stuk beter voelt. Laat die frikadellenbroodjes en chips links liggen en zeg nee tegen het duiveltje op je schouder! Van een vette hap zal je je echt niet snel beter voelen.
Daarnaast is het zeker een goed idee om niet de hele dag voor de televisie te gaan hangen zonder enige beweging. Ga er op uit! Wanneer je beweegt wordt namelijk een stofje, genaamd Endorfine, aangemaakt waardoor je gelukkiger wordt. Ik zie hier de rekensom: Bewegen à Endorfine  à Geluk!

Tip 4: Ga naar liefhebbende personen
Liefde werkt altijd.. Een knuffel, massage of zoen zal ervoor zorgen dat je je snel beter voelt. Ga naar je minnaar, lover of moeder toe. Ze hebben een bepaalde liefde voor je en zullen fijn voor je zorgen wanneer je depressief bent. Zorg er wel voor dat je je niet op hen afreageert, maar zet een puppy-ogen gezicht op en zeg dat je een beetje verdrietig bent. Geen man of moeder die dat kan weerstaan!

Wanneer geen enkele tip van mij heeft gewerkt, zit er niks anders op dan de hele dag depressief in je bed te blijven liggen. Zet een jank film op en zorg ervoor dat je je zo slecht mogelijk voelt. Misschien kan je een flesje wijn achter over gooien zodat je de dag snel vergeten bent!

liefs