Je kent het wel. Je zit lekker op Facebook een beetje foto’s te bekijken, vooral die van mensen die je stiekem niet mag of al een hele lange tijd niet hebt gezien. Je liked een berichtje hier, reageert daar.. Je bent lekker bezig en zogenaamd aan het “Facebook-en” (als dat überhaupt een term is).

Je kan niet meer terug!
PLOTS! Oh nee, hell no… Je hart begint sneller te kloppen. Alarmfase 3. Je krijgt een vriendschapsuitnodiging.. Kijk in eerste instantie hoef je daar geen big deal van te maken, want iemand die je toevoegt geeft een boost voor je zelfvertrouwen. Je bent populair. Mensen willen “vrienden” (ahum, ahum) met je worden… Dat voelt lekker, geef toe!
Maar… Nee hoor, dit is niet een random vriendschapsuitnodiging. Dit gaat veel en veel te ver. Stiekem had je dit al wel verwacht, maar toch schrik je er van.

Ouders
Het is je moeder of vader! Oh mijn god, dit kan niet. Ouders & Facebook, dat gaat absoluut niet samen.. Je krijgt direct een telefoontje of smsje van je moeder/vader dat je bent toegevoegd op Facebook. Ook direct komt de vraag: “Waarom heb je me nog niet geaccepteerd?”. Hallo, die tijd heb je nog niet eens gekregen! Nu kan je er niet meer onderuit… Je accepteert met veel pijn in je hart de vriendschapsuitnodiging. Achteraf bedenk je dat je een aantal zatte en iets te genante foto’s had moeten verwijderen.

Facebook zal nooit meer hetzelfde zijn..
Je moeder of vader reageert op elke foto of statusupdate die je doet. Daarnaast vaak met iets te veel leestekens zoals: ???????? of !!!!!. Ook is de spelling vaak ver te zoeken en krijg je berichten op je tijdlijn zoals: “laaat juij de hond plassen zaterdag?????”. Je vrienden zien dit en je zelfvertrouwen plus imago gaan zwaar hard achteruit. Na een tijdje ben je hier helemaal klaar mee en is er slechts een drastische optie.

Verwijderen maar!
Je besluit je moeder/vader te verwijderen op Facebook. Dit is echter geen positief bericht binnen het gezin. Je moeder/ vader vindt het enorm flauw van je en snapt niet dat het simpelweg vreselijk irritant is dat je gestalkt wordt. Je probeert het dagenlang duidelijk te maken. Maar de kloof tussen jong en oud speelt hier een grote rol. What to do? Oke, je vindt het eigenlijk ook een beetje sneu voor je moeder of vader en besluit toch maar vrienden te worden op Facebook. Echter zal Facebook nooit meer hetzelfde zijn dan dat het voor je was: Dronken foto’s uploaden, smerige, grappige of opleidingachtige statussen posten zit er allemaal niet meer in…

Ouders & Facebook blijft geen combinatie..