Wauw, het komt al echt dichtbij. Op 6 juli vertrek ik dan eindelijk in mijn uppie naar het land van de glimlach, oftewel Thailand. Een hele maand alleen in een Aziatisch land vertoeven vind ik zelf een grote stap. De meeste reizigers onder ons vinden 4 weken in Thailand backpacken nou niet echt een grote uitdaging, maar als je voor het eerst gaat en alleen denk ik dat dit wel anders is! Mijn checklist is momenteel:

– GGD vaccinaties
– Paspoort aanvragen
– Credticard aanvragen
– Hostel boeken voor de eerste nacht
– Route uitstippelen
– Backpack stuff uitzoeken en aanschaffen

Die eerste twee gaan gebeuren op 12 mei. Heerlijk dan krijg ik spuiten in mijn arm, nu al zin in! Maar de rest van het lijstje is op zich ook wel redelijk belangrijk. Ik ben dan ook voortdurend op zoek naar tips, must see’s en dat soort zaken. Gelukkig staat het internet vol met verhalen over Thailand. Er zijn twee dingen die ik met nadruk ga ontwijken, namelijk 1) de tijger tempel en 2) rijden op een rug van een olifant. Beide zaken zijn absoluut niet diervriendelijk en laat zien dat de dieren zwaar mishandeld worden. Welke idioot gaat naast een gedrogeerde tijger liggen om vervolgens een foto van zichzelf te laten maken? Ik vind dat gewoon echt niet kunnen en onwijs sneu. Daarnaast kan je ook niet op de rug van een olifant zitten. De olifanten worden mishandeld aangezien ze het anders niet zouden toelaten. Er is echter een nationaal park in Chiang Mai waar mishandelde en verwaarloosde olifanten opgevangen worden. Ze worden daar dus wel erg goed behandeld. Je kan hier ook niet op de rug van de olifant zitten, maar je mag ze eten geven en wassen. Misschien ga ik daar wel even een kijkje nemen. Olifanten zijn altijd een van mijn favoriete beesten geweest!

Oke, ik heb er toch enorm veel zin in! Mijn reiskriebels beginnen echt te komen nu ik echt van alles mag en kan gaan plannen. Ik kan me nog herinneren dat ik in november deze reis boekte en dacht: “Ah, dat duurt nog lang!”. In mijn vorige blog vertelde ik al over de plaatsen waar ik sowieso heen wilde, je vindt dat artikel hier. Ondertussen is het toch al over 2 maanden zo ver.. SPANNEND!

Heb jij nog tips over Thailand of reizen? Ik hoor ze natuurlijk graag!