Beste Überman, of mag ik nog Maxim Hartman zeggen,

Allereerst wil ik je feliciteren met je nieuwe seizoen van “Wat mannen willen” op RTL4. Als je het mij vraagt is dit een goede vertaling naar wat een man dus écht zou willen. Ik bedoel wie is er beter geschikt als presentator dan een echte stoere vent zoals de überman himself!

Maar laten we de rollen eens omdraaien.. Ik zal jou eens in het thema zetten van “Wat vrouwen willen”. Wellicht kunnen we dan eens kijken of jouw programma nog steeds zo goed matcht met de werkelijkheid.

Een vrouw valt op een aantrekkelijk uitziende man: Als ik je uiterlijk moet omschrijven is dit: kaal + groot ego.. Je moet jezelf eens vergelijken met echte hunks zoals Kay Nambiar, George Clooney of Jude Law. Ga daar maar eens werk van maken. Daarna mag jij met je verhaal komen dat een vrouw geen rimpels mag hebben en dun moet zijn.

Een vrouw houdt van een man die wél een gesprek kan aangaan over gevoelens: Maxime, jouw woordenschat bestaat alleen maar uit lelijke uitspraken. Je durft je niet intellectueel uit te laten over zaken die vrouwen aangaan maar probeert hierin zich als echte man te gedragen. Ik vind je erg kortzichtig met een IQ lager dan Rapper Sjors.

Het beeld van een man zoals jij dat laat zien, is wat mij betreft niet realistisch. Mijn god, wat ben ik blij dat dat niet realistisch is. Ik weet dat je probeert te shockeren en entertainen met dit programma, maar ik vind dat we het beeld van vrouwen niet zo belachelijk moeten neerzetten. Dit is niet wat mannen willen. In ieder geval niet wat alle mannen willen.