Gisteravond had ik geen zin om uitgebreid te koken. Ik wilde gewoon snel wat maken wat vers, gezond en lekker was. Ik keek eerst wat er in mijn koelkast lag om te zien of ik daar wat mee kon maken. Nu ben ik niet echt een verzamelaar van eten, dus mijn koelkast is nooit echt gevuld. Mijn koelkast was dit keer gevuld met 6 eieren, creme fraiche, spekjes, strooikaas en rode uien. Het idee om een omelet te maken was dus al snel bedacht.

Ik ging nog snel even naar de supermarkt om wat extra ingredienten te halen en een ontbijtje voor de volgende dag. Ik kocht een courgette, verse spinazie en een “pepernoten” toetje van Mona.

Thuis aangekomen begon ik de eieren (3 stuks) te kloppen, daarna voegde ik creme fraiche, peper en zout toe. Er stond tegelijkertijd een koekenpan op het vuur met daarin de spekjes (100 gr). Spekjes moeten wat mij betreft heel lang gebakken worden zodat ze niet meer zo vettig zijn. In de tussentijd, ja ik ben iemand die alles tegelijk doet, sneed ik een halve rode ui en een halve courgette. Nadat de spekjes klaar waren, gooide ik de gesneden rode ui erbij. Vervolgens de courgette en als laatste heel even (nog geen 30 seconden) de verse spinazie. Daarna gooide ik snel het eimengsel erover heen en tijdens het stollen van het ei gooide ik de strooikaas over het gehele mengsel. Als je dan de geuren ruikt en het omelet in de pan ziet liggen… ja, dan krijg je echt even een geluksmomentje. Het rook OVERHEERLIJK! Daarnaast zag het er ook eens een keer smakelijk uit.

 

Ik gooide het omelet in een mooie beweging op mijn bord (nee, dit ging niet in een mooie, soepele beweging). Toen ben ik languit op de bank gaan zitten en heb ontzettend genoten van dit omelet. Het leek wat veel, maar ik had alles binnen no time op. HEERLIJK!

Tip: Maak extra veel zodat je de volgende dag een stukje kan eten tijdens de lunch

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • halve courgette
  • halve rode ui
  • eetlepel crème fraiche
  • handje verse spinazie
  • 100 gram spekjes
  • peper en zout
  • strooikaas

liefs