Aan het eind van het jaar gaat gaan de gesprekken met je vrienden, familie en collega’s nog maar over een specifieke avond, namelijk nieuwjaar. Om die vraag te omzeilen heb ik, samen met mijn huisgenootje, besloten om dit jaar nieuwjaar volledig op een andere manier te vieren door het vliegtuig te pakken naar Budapest. Op 31 December stappen we vroeg in de ochtend op het vliegtuitg om op 3 januari weer terug te keren. Heb ik er zin in? JA IK HEB ER ZIN IN!


Wat is er te doen in Budapest met nieuwjaar?
Het schijnt in Budapest een fantastische nacht te worden. Zo heb ik gelezen dat er op straat grote feesten en concerten zijn waar je dus de hele nacht naartoe kunt gaan. Er zijn grote straatfeesten gepland in de volgende gebieden Nyugati tér, Oktogon en Vörösmarty tér. Misschien slim om even Google Maps erbij te halen.
Sinds 1999 wordt er een traditie in stand gehouden, namelijk de New Year’s Eve Race. Dit evenement start om 2 uur in de nacht en ik las dat er verschillende paardenwedstrijden, celebrities, live muziek, vuurwerk en heel veel wijn is. Dit klinkt als een echt decadent feestje!
Ook zijn er verschillende concerten en livesets van dj’s in Budapest te vinden.  Zo kan je bijvoorbeeld naar de discotheek A38, die gelijk in de Lonelyplanet staat als “The World’s Greatest Bar” in 2012. Je kan dus champagne en een uitgebreid buffet verwachten.. Ben je fan van Jazz? Ga dan naar de Budapest Jazz Club. Een echt hongaars feestje vind je in Ötkert. Ga naar district 7 Erzsébetváros voor alle hotspots van de stad!

Wat ga jij doen met NYE?

liefs