Ik moet jullie iets bekennen.. Ik ben een ontzettende liefhebber van de enige echte Hollandse winkel oftewel HEMA. Al sinds dat ik leef weet ik dat ze daar Jip & Janneke boekjes, Jip & Janneke mokken, Jip & Janneke bestek, Jip & Janneke lunchboxen en nog veel meer Jip & Janneke accessoires verkopen. Misschien had dit wel te maken met mijn voornaam (nee, geen Jip. Wel Jannek!) Ik was als kind zo blij als ‘een koe die weer voor het eerst naar buiten mag’, als ik iets van HEMA kreeg. (Nog nooit een koe gezien die voor het eerst weer naar buiten mag? Kijk snel dit filmpje). Je begrijpt wel dat HEMA dus een grote indruk bij mij heeft achter gelaten. Ik ben er elke week te vinden en stiekem droom ik van een baan als rookworsten-verkoper bij HEMA!

Waarom HEMA een topwinkel is:

  • HEMA-rookworst, wie kent deze beroemde en (waarschijnlijk) meest gegeten worst niet? De verkoop van de rookworst begon in 1936. In eerste instantie werden deze worsten alleen koud verkocht – en nu nog -,maar na een tijdje had HEMA te veel worsten over en de filiaalhouder besloot om de worsten op te warmen en ze te verkopen als snack. Uiteraard was dit een groot success. De HEMA-rookworst heeft een echte eigen smaak in tegenstelling tot de supermarkt worsten. De rookworst is in principe een stukje zuurder en vetter. Daarnaast is de rookworst een echt kenmerk geworden van HEMA. Zo kan je een opblaasbare rookworst kopen voor op vakantie en een trui met daarop een rookworst. Hilarisch!
  • Praktische winkel, je kunt binnen 10 minuten van een fietsbandplak-setje tot aan een galajurk voor de kerst bij elkaar winkelen. Heerlijk gewoon om die diversiteit aan spullen te vinden in slechts een winkel. Zelfs een flesje wijn, kaas of een nieuw hoesje voor je iPhone kan je bij HEMA kopen. Dit assortiment is gewoonweg perfect voor alledaagse dingen.
  • Basics basics basics, heb je een hempje in het wit of zwart nodig? Ga dan naar HEMA. Het materiaal van de basic shirtjes, hempjes, vesten en t-shirts zijn van goede kwaliteit en het zit lekker. Je kunt daarnaast allerlei kleuren vinden en er zijn altijd basics aanwezig voor een schappelijke prijs.
  • Jip & Janneke spullen, ik had jullie in het begin van mijn blog al verteld dat ik zelf Janneke heet en daarmee de Jip & Janneke spullen van HEMA adoreer. Zo heb je opblaasbare Takkie, memospel van J&J en alle boekjes geschreven door Annie M.G. Schmidt. Wie houdt er niet van deze twee kinders?
  • Gebak, oei oei oei.. De slagroomtaarten van HEMA zijn onmisbaar op mijn verjaardag. Zeer slecht voor je vetgehalte, maar O-ZO-LEKKER! Daarnaast zijn de taarten vaak very cheap in vergelijking tot de ambachtelijke bakkers op de hoek. Doe er je voordeel mee!

 

Ik kan eigenlijk nog wel even doorgaan met deze lijst.. Volgens mij zijn er geen redenen om HEMA geen toffee winkel te vinden.

Wat is jouw favoriete winkel of ben jij ook zo´n fan van HEMA?

liefs