Op een dag ben je ‘klatsboem’ al je vrijheid kwijt die je had als student. Deze dag staat represent voor de rest van je leven ofwel de rest van je werkleven. Je begint elke week op maandag – zo rond half 9 in de ochtend en je bent weer thuis – zo rond 6 uur in de avond. Dit ritme is killing als je hier niet goed mee om gaat. Zo moet je vaker toegeven aan je slaap om nog enigszins in de ochtend te kunnen presteren en moet je zo hier en daar die paar biertjes of wijntjes laten staan om niet wakker te worden met een lichte hoofdpijn. Hoe ga je hier mee om en wat houd je op de been?

Ik zal jou hier een aantal tips geven om gezond & wel elke werkweek door te komen! You can do it.

coffee

Tip 1. Coffee is always a good idea!

Koffie zal je beste vriend worden. Zonder koffie, geen werk. Dat is een simpele regel die alle werkende mensen hebben. Je zult koffie in de ochtend zien als een biertje in de avond. Het maakt je blij en je wordt er productiever door. Dus zorg ervoor dat je elke ochtend een aantal bakjes pleur in je mik gooit!
o-SMOOTHIE-INGREDIENTS1-900

Tip 2. Vitamientjes en zo.

Probeer elke dag een boost aan je lichaam te geven door veel vitamines te eten. In het weekend heb je vaak toch wel genoten van een avondje uit, waardoor je lichaam doordeweeks moet herstellen met vitaminen. Zo kan je de dag goed starten met een smoothie waarin je bladgroenten toevoegt. Een smoothie bevat over het algemeen een hoog gehalte aan vitaminen, vezels, eiwitten en antioxidanten. Ideaal dus om elke dag goed van start te gaan!

239132_thumb_612x601

Tip 3. Een avondje voor jezelf.

Aangezien je weinig vrije tijd hebt, is het lastig om een keer een avond tot rust te komen. Het is absoluut geen aanrader om na je werk elke avond iets in te plannen met vrienden. Dit zal je ongetwijfeld een keer ervaren, maar het is niet vol te houden. Zorg ervoor dat je ook een keer een avondje alleen bent om bijvoorbeeld een wasje te draaien of je kledingkast opnieuw in te richten. Probeer de tv te vermijden, maar ga echt wat doen voor jezelf. Je zult merken dat je na zo’n avondje weer vol met energie zit!

image003.jpg

Tip 4. Zorg voor een goed weekend

Zorg ervoor dat je in het weekend minimaal 1 activiteit gepland hebt waarin je even helemaal kan ontspannen. Neem een bezoekje aan de sportschool, sauna, kroeg of whateve… Zo lang jij hier maar blij van wordt! Daarnaast kan het ook wel eens lekker zijn om een weekend he-le-maal niks te plannen. Misschien voelt dat niet goed en denk je dat je altijd wat MOET doen – niet is minder waar! Van niks doen, is nooit iemand dood gegaan zei ‘vast iemand’ altijd.

shoppen-314654_w650

Tip 5. Online shoppen

Deze tip kon niet ontbreken in deze lijst! Nu je geen tijd meer hebt om even snel de H&M binnen te wippen, is het een heel verstandig idee om online te shoppen. Hoe fijn is het als je na je werk een prachtig pakketje ziet liggen waar ook nog eens een paar nieuwe Nikes in zitten: je kan je avond niet beter beginnen!

Op deze manier probeer ik elke week weer fanatiek aan de slag te gaan. Wat dat betreft blijft het lastig om weinig vrije tijd te hebben.. Heb jij nog tips/tricks om de werkweek door te komen?!

P.S. Doe jij al mee met de zonnebrillen WINACTIE? Kijk snel op https://www.facebook.com/dwarss/?ref=aymt_homepage_panel en geef onder het bericht aan welke zonnebril jij graag zou willen hebben!

 

Advertenties