In het afgelopen jaar ben ik, vooral door mijn zus en mijn huisgenoot – waarvoor dank, afgestapt van de frikadellenbroodjes, zakken chips, gehaktballen uit blik, magnetron maaltijden en Knorr wereldgerechten (het is knap dat ik geen maatje meer ben geworden). Daar in de plaats voor is gekomen een waar kookboek (chickslovefood), een blender (die krijg ik nog #kerstcadeau) en vanaf gisteren kook ik de aankomende 3 dagen uit de Hello Fresh proefbox. Over dat laatste wil ik je alvast wat vertellen (nee, niet over die ellendige eetgewoontes van vroeger).

Al maanden staat een gigantisch promoteam van Hello Fresh in alle shop area´s van Nederland om die boxen aan de man te krijgen. Al maanden zeg ik daar met een niet-zo-happy-en-´rot op´-gezicht kei hard NEE tegen. Wat dat betreft heb ik een godsgruwelijke hekel aan sales op straat (hallo, ik ben daar meestal om ontspannen te shoppen. Ongevraagd aangesproken worden is dan het laatste waar ik zin in heb – en ik ben altijd de lul, misschien heb ik wel een vriendelijk gezicht..). Maar goed, ze hebben mij dus niks op straat aangesmeerd (ontwijken is een goede tacktiek). Vorige week liet een vriendin mij een onwijs lekker Thais gerecht zien, die ze ontdekt had met haar tweede Hello Fresh box. Nu ik een soort omslag in mijn eetgewoonte probeer te maken, vond ik het vrij logisch om ook een keer zo´n lekker verse Hello Fresh box te proberen. Een proefbox kost €37,00 voor 1 persoon / 3 avondmaaltijden (als ik naar Albert Heijn ga, geef ik gemiddeld 10 euro uit aan mijn avondeten dus de HF box is goed te doen). Je betaalt 3 euro minder als je een abonnement aangaat – dan moet je de box 2 keer laten bezorgen. Nou, ik heb gekozen voor een proefbox zodat ik zelf kan bepalen of ik de box überhaupt nog een keer wil (die 3 euro kon mij gestolen worden).

Gisteravond werd mijn box keurig, gekoeld en wel, bezorgd. Ik moet toegeven dat ik het super spannend en fantastisch vond om de box te openen. Het is een soort walhalla van eten (ik eet ook best graag – eigenlijk de hele dag door – dus die box vervult al mijn behoeftes). De volgende gerechten ga ik van maandag t/m woensdag eten deze week: – Warme salade van gravlax met een honingmosterdressing – Courgette gevuld met kipgehakt – Noedels met paddenstoelen

Ik ben onwijs benieuwd naar deze gerechten en of ze zullen smaken. Zo heb ik bijvoorbeeld nog nooit gravlax (dit is zalm) of kipgehakt op!

Heb jij al ervaring met deze Hello Fresh boxen? Of misschien een andere box?