Hallo lieve lezers en lezeressen,

Ik ben jullie wel wat verschuldigd (ja mijn blog heeft tijdelijk stil gestaan, ik ben ook maar een mens en ik had ook vakantie).  Het is al een tijdje geleden dat ik een blog heb gepost en dit gaat mijn allereerste worden in 2016. Heel gek… 2016, ik weet nog wel dat het millennium gevierd werd (oke, HALLO dat is al 16 jaar geleden.. Toen was ik 7 jaar oud).

Dit jaar besloot ik om NYE te vieren in een ander land. Waarom? Gewoon, omdat het kan en het is natuurlijk onwijs leuk om weg te zijn van huis (ik ben klaar met de feestjes in Nederland die eigenlijk helemaaaaal niet leuk zijn en waar ik dan ook nog eens een hele fles vodka achterover moet gooien – 1 januari is nooit mijn dag). Ik besloot samen met mijn huisgenoot genaamd ‘Mo’ het vliegtuig naar Budapest te nemen. Ik kan je alvast verklappen dat dat een van de beste keuzes is die ik gemaakt heb in november 2015 (niet in 2015, want ik had nog wel genialere ideeën). Op de dag dat we aankwamen was het zonnig, maar wel zo’n barre -7. Het was dus een beetje koud vergeleken met Nederland. De stad was mooier dan ik had verwacht. Onwijs toffe gebouwen die afstammen uit tijden voor de oorlog. Daarnaast heb je een prachtig uitzicht over de Donau als je omhoog klimt bij Buda. Oke, de foto’s die je onder deze blog ziet kunnen je eigenlijk alle uitleg al geven.

NYE in Budapest
Ik wilde eigenlijk alleen een blog schrijven over NYE in Budapest, maar dat is dus niet helemaal gelukt. Hierbij dus mijn NYE verhaal in Budapest. Ik had via via gereserveerd bij een tapas restaurant in Buda (Pest is de andere kant). We zouden gaan eten om 19.30 uur en dan daarna vuurwerk kijken op de Donaukade. Mo en ik hadden een halve liter speciaalbier, mulled wine, halve liter bier en aantal glaasjes hongaarse wijn op. Nee, we waren echt niet dronken. We waren een beetje de tijd verloren en dachten rond 19.00 uur “shit, we moeten naar het restaurant”. We zijn – als kip zonder kop – door budapest gerend, dwars over de donau gesjeesd om rond 19.40 uur aan te komen bij de straat waar het restaurant zou zijn. Ik kan je vertellen – we hebben de hele straat van nummer 1 tot het einde gezien, maar het restaurant was soort van ‘gone’ (dit was vrij ellendig). Oke, nadat de blaren op mijn voeten stonden vond ik het wel genoeg geweest en gingen wij op zoek naar een ander restaurant. We zagen ergens in de verte een groepje Hongaren buiten staan dus wij dachten THIS IS THE PLACE! Ongeduldig, zoals echte Hollanders, stapten wij direct het restaurant binnen. Waarop de Hongaren ons nogal vreemd aan keken.. Het restaurant was namelijk nog niet open en we konden niet meer eten want het was vol (dit was dus restaurant nummer 2 en niet geheel succesvol dus). Nou, na dit kansloos avontuur zijn we maar met de tram naar een soort levendig gedeelte van de stad gegaan. Daar konden we ook niet erg snel (na kei harde maagpijn van de honger en nog grotere blaren op onze voeten) een restaurant vinden, maar het is toch gelukt.. We vonden een soort barbecue, steakhouse achtig iets. Chill, ik ging voor een halve kip en Mo ging voor pulled pork. Natuurlijk hoorde daar een flesje witte wijn bij dus die dat gooiden we ook naar binnen. Zo rond 21 uur werden we nogal moe.. We waren al vanaf 6 uur in de ochtend op en die alcohol zorgde niet voor een energie effect. We dachten “omg, hoe moeten we wakker blijven tot 00:00 uur – we mogen niet naar bed. Mijn eerste gedachte was “Meer alcohol.”. Nou, dus wij die toko verlaten voor een kroeg zodat we energie zouden krijgen van feestende mensen. We gingen random door de wijk lopen en zagen een naambordje met ‘crazy bar’ (normaal gesproken ren je dan heel hard weg). Mo had lef en durfde hier naar binnen te gaan. Ik zag aan haar gezicht dat ik buiten moest blijven. Toen ik een blik durfde te werpen zag ik echter geen ENKEL mens in die toko… JEZUS CHRIST! Zelfs niet in de crazy bar?! Nou dat was me toch een partij crazy (hell no). We renden snel door en zagen in notabene onze eigen straat twee portiers buiten staan en een hoop volk wat naar binnen liep. Ik vroeg aan de portier op mijn goodest english “do we need a ticket to enter?”. Hij zei: “Happy new year!”. Wat voor ons betekende: GA NAAR BINNEN!. We liepen terughoudend het pand in en troffen daar een hell of a party aan.. Of ja, het was meer een grote borrel met alleen maar snoei zatte mensen. Het feestje was in een party hostel (ik kreeg gelijk heimwee naar Thailand; ik ben fan van party hostels!). We liepen door de menigte naar de bar waar Mo direct half werd aangerand door vier Italianen. Een was 1.50m lang en zei constant: “you are so BEUATIFULLL”. Toen zei een andere Italiaan over mij (thank god) “You are also beuatifull). Nou, goed ik denk: ik ga bier halen. Dus ik haal twee halve liters bier en 1 meter verder stonden direct drie Londense boys op onze lippen. Eentje was best oke, maar die andere twee waren ketszat! Ik dacht ‘ik gooi dit halve liter biertje achter mijn kiezen dan is ons niveau hetzelfde’. Na een aantal uurtjes praten, dansen, biertjes hadden we toch een moment waarop we dachten: ‘dit is HET moment om nog 1 biertje te nemen of om te gaan slapen’. Als twee echte burgers besloten we netjes naar onze studio te gaan. Daar aangekomen vond ik dat we de dag erna nog een keer op stap moesten gaan… We hebben in dit party hostel allerlei mensen ontmoet van Tsjechen, Slowaken, Colombianen, Engelsen, Italianen, Australiërs en Hongaren ontmoet.

De volgende ochtend werd ik wakker met een droge mond en hoofdpijn. Helaas gebeurt dit mij ALTIJD. Ik kan dus helemaal niks hebben…

De rest van Budapest vertel ik in een volgend blog!

 

10644677_1226540857374881_6460359532550972815_o

12402109_1226540504041583_6973083047097386942_o

12402126_1226540894041544_3916887291101341139_o

12465932_1226540284041605_1613360668711951905_o

12487200_1226540520708248_1343174754111027903_o