Niet zo heel lang geleden heb ik geschreven over het land Nepal (lees het anders hier ff terug, dan weet je gelijk waar ik het echt over heb). Ik was helemaal enthousiast en in mijn nopjes met de beslissing om in augustus te gaan backpacken daar. De pret heeft niet enorm lang geduurd, want (je raadt het al) de plannen zijn gewijzigd.

Regenseizoen Nepal

Ik heb hier en daar – enorm – veel research gedaan en het blijkt dat Nepal niet echt het beste land is om te bezoeken midden in het regenseizoen (dit is zacht uitgedrukt, het regent elke dag én er zijn aardverschuivingen). Nu ben ik geen watje en smelt ik niet wanneer het regent, maar als ik Nepal ga bezoeken dan doe ik dat vanwege de prachtige bergen. Wanneer het regent, kan men niet een berg beklimmen. Ik heb al contact gehad met drie organisaties die daar trekkingen door de bergen organiseren. Ze hebben mij alle drie verteld dat dit niet doorgaat in de maanden juli en augustus. Dit heeft letterlijk te maken met de regenval. Kortom, het is dus gewoon te gevaarlijk om jezelf te begeven in de bergen (je begeeft jezelf dan spreekwoordelijk op glad ijs). Heel jammer, maar dan is het geen moeilijke beslissing om niet te gaan. Mijn Lonely Planet bewaar ik wel voor een volgende keer.

Nieuwe bestemming – somewhere in Azië

Natuurlijk ga ik niet bij de pak en neer zitten (daar ben ik veel te DWARSS voor). Nepal is dan wel hét land waar ik onwijs naartoe wil, maar dit komt in een later stadium in mijn leven (lees: zo snel mogelijk en dan buiten het regenseizoen). Ik heb geen dartpijltje op de wereldkaart gegooid, lijkt me wel echt heel tof om te doen. Nee, ik heb gekeken naar de vliegtickets en dan vooral de prijs. Ik keek naar Indonesië, Bangkok, Vietnam en Sri Lanka. Nu heb ik een mooi ticket gezien naar Hanoi, Vietnam (voor 660 euro vlieg je op en neer via Moskou). Ik weet dat vrienden een geweldige tijd in dit land hebben gehad dus mijn keuze was eigenlijk vrij snel gemaakt. Het wordt dus VIETNAM (JAAAA, net zoals de rest van de backpackers ga ik dan toch ook maar). In eerste instantie dacht ik ‘Ik ga lekker naar Bangkok en vanuit Bangkok naar Vietnam”. Ticket naar Bangkok is namelijk 100 euro goedkoper, maar nee ik kan maar 3 weken gaan (als werkende burger heb je gewoon geen vrij leven meer). Dus helaas pindakaas, een vlucht BAM naar Vietnam. Ik heb echt absoluut nog geen research gedaan naar dit land.. Wél een Lonely Planet besteld (haha, ja nu heb ik hem dus wél nodig).

Ben jij een echte backpacker of ben je ooit in Vietnam geweest? Ik wil al je informatie en tips! Vooral wil ik weten welke route ik moet afleggen in 3 weken én hoe duur het is (mega cheap waarschijnlijk).

Advertenties