Sinds kort heb ik een nieuwe ‘ultime favo’ onder de fruitsoorten. Ik moet zeggen dat de nummer 1 (de banaan – ik ben echt fan van bananen) nog steeds niet verstoten is van mijn ‘lievelingsfruit’ lijstje, maar deze binnenkomer verdient wel credits om op een nummer twee te staan als ‘nieuwkomer van fruit’. Als je een hitje scoort met een muzieknummer is het heel bijzonder als je in de top 3 terecht komt. Vandaar dat ik hier wel een artikel aan durf te wagen.

De appel van mijn dromen

Over het algemeen vond ik het moeilijk om de juiste appel te vinden. Ik lust geen zure appels dus alle groene vielen wat mij betreft direct af. Sorry Granny Smith, jij vliegt uit mijn eetbare appels lijst. Dan blijven er toch nog best veel over. Tot voor kort at ik meestal die hele dure appels genaamd ‘pink lady’. Dit is de ‘meest verleidelijke appel’, hoe verzin je die term! Jaja, marketing. Toch vond ik de appel niet verleidelijk, maar wel lekker én kneiter duur. Jammer de bammer, die kocht ik dus niet vaak. Nu ben ik laatst door een Bonus aanbieding van onze vriend Albert H. in contact gekomen met de appel ‘Fuji’…

Fuji appels zijn lekker

Mijn Fuji’s (ik had er 3 bij) nam ik mee naar mijn werk  (ik noemde ze Fujifilm, mountain Fuji en FujiFuji). Op mijn werk nam ik de eerste hap en ik was direct blij verrast. Een lekker sappige appel met een stevige bite (let op! Niet te veel bite, want dan kan je net zo goed een oud stokbrood opeten) en een friszoete smaak. Jaaaaa, echt mega lekker. Een voordeel van de appel is dat het echt mega grote joekels zijn. Ik zie vaak van die sneue appeltjes liggen waarvan je denkt: “Bende gij een appel!? Of een uit de kluit gewassen druif”. (nee dit is echt niet grappig, maar ik kon niks beters bedenken). Maar de Fuji appel is een appel waarvan je denkt “poh, moet ik nog zoveel eten, jeetje!”. Heel goed, want ze vullen echt als een kapsalon in een durum zaak. Ik ben nu echt mega fan van deze appel en ik zal iedereen vertellen hoe lekker deze appel is.

De eigenschappen van een Fuji-appel

Aangezien ik zin had om heel veel onzin te vertellen, zal ik je hierbij de kenmerken van de Fuji-appel vertellen. Volgens Broer Scholtens bevat de Fuji appel de meeste gezondheidsstoffen (hier wordt je toch blij van!). Hij zegt daarnaast dat de kleur een beetje flets is, wat ik kan beamen. Dat maakt hem niet minder lekker. De Fuji appel kan niet goed gerijpt worden in Nederland, want natuurlijk schijnt hier de zon weer niet lang genoeg – ofwel het zonseizoen is te kort (weer een reden om dit land per direct te verlaten, hallo we kunnen niet eens Fuji appels laten groeien hier). De appel wordt vooral gerijpt in Zuid-Europa, Australië en China. In deze appel zitten zo’n 30% meer flavonoïden dan in een Jonagold (deze schijnt populair te zijn in Nederland, why?! Ga gewoon voor de Fuji!).  Kortom, iedereen moet Fuji appels gaan eten: ze zijn gezond, lekker en door mij aanbevolen!