Sinds ik een beetje geld verdien, ben ik mijzelf veel meer bewust van mijn financiële situatie. Ik heb ineens geld dus ik kan er ook iets mee doen. Ik ben voornamelijk bezig met het geld uitgeven aan artikelen die ik hiervoor nooit in gedachte had, zoals een nieuw vloerkleed, een reis naar Vietnam, luxe diensten zoals zonnebank, kapper etc. Het zijn allemaal zaken waar ik eerst eigenlijk niet eens over nadacht, maar tja nu het geld binnenkomt vliegt het er ook uit… Tijd voor een maand bezuinigen en sparen.

Eindelijk mijn spaarrekening aangevuld!

Ik heb besloten om deze maand kneiter veel te sparen. Ik vind namelijk dat ik met mijn huidige maandsalaris prima kan sparen. Daarnaast wil ik trots zijn op mezelf zijn als ik een blik werp op mijn spaarrekening en kan zeggen “Dat is een lekker buffertje”. Afijn, ik heb een hoop geld op mijn spaarrekening gedropt en een berekening gemaakt met het bedrag wat ik over heb. Het is misschien best triest, maar ik heb een dag budget van €35,00 euro voor mijzelf bepaald. Ik denk dat sommige mensen dit nog veel vinden, maar ik ben een luxepaard en ik leef meestal met een ruimer budget. Vandaar dat het voor mij wel een soort challange is. Het schijnt zo te zijn dat je, als alleenstaande in de bijstand, moet rondkomen van €193 per maand voor alleen voeding. Dit is uitgerekend €6,23 per dag, dat is pas heftig.. Al denk ik dat dat zeker moet lukken als je slim inkoopt. Ik denk dat ik het ruimschoots ga redden deze maand mits ik mijn inkoopwoede in kan houden (en al die kleding help help help).

Hoe pak ik dit aan?

Ik weet dat ik elke dag al 15 euro kwijt ben aan mijn reiskosten. Helaas is de trein enorm duur, maar moet ik ook nog eens elke dag met de bus om op het station in Eindhoven te komen. Ik heb dus welke dag 20 euro over om van te eten, leuke dingen doen, toiletspullen aan te schaffen enz. Ik heb besloten dat ik elke dag AL mijn eten op moet maken voordat ik boodschappen mag doen. Ik heb nog wel eens ‘geen zin in het eten van gisteren’, maar daar moet nu dus verandering in komen. Daarnaast moet ik de AH2go zien te ontwijken, want die zuigt als het ware mijn portemonnee leeg… Dit wordt wel een uitdaging..

De aankomende week ziet mijn berekening er als volgt uit:
Maandag: 15 euro OV reizen , 18 euro aan boodschappen = 33 euro.
Budget gehaald? 2 euro over.

Dinsdag: 15 euro OV reizen, eten van maandag opeten 0,00 euro, 1,75 euro flesje water AH2go = 16,75 euro.
Budget gehaald? 18,25 euro over.

Woensdag: 15 euro OV reizen, 10 euro aan boodschappen = 25 euro.
Budget gehaald? 10 euro over.

Donderdag: 15 euro aan OV reizen, uit eten maximaal 25 euro = 40 euro.
Budget gehaald? Nee, 5 euro te kort.

Vrijdag: 15 euro OV reizen, 10 euro boodschappen = 25 euro.
Budget gehaald? 10 euro over.

Zaterdag: 10,80 euro reizen OV naar Amsterdam, budget voor de rest van de dag is 24,20 euro.
Budget gehaald? Als het goed is wel. 

Zondag: 10,80 euro reizen OV naar Tilburg, boodschappen 10 euro.
Budget gehaald? 14,20 euro over.

Totaal geld over: 49,45 euro! Jeeeej, hier kan ik dan wellicht aan het eind van de maand van shoppen of extra sparen (who knows).

Heb jij wel eens een spaarplan gemaakt? Of spaar je nooit en geef je alles met volle teugen uit?!
Ik ben benieuwd of ik het deze maand op deze manier vol hou.. Je zou denken dat dit niet moeilijk is, maar iets kopen is sneller gedaan dan je denkt!