Woehoe, mag ik even heel hard juichen, gillen en happy zijn?! Hallelujah, de zon is er. Hij schijnt vandaag al de hele dag en ik ben onwijs gelukkig. Helaas kan ik niet van de zon genieten, maar kijk ik vaak met een droevig gezicht naar buiten.. Ik ruik de lente al – de beste tijd van het jaar als je het mij vraagt. Ook een heel fijn weetje is dat de eerste buiten festivals aan het eind van deze maand beginnen. Ik heb een aantal toffe festivals en feestjes voor je op een rijtje gezet. Daarnaast staat mijn eigen agenda hier ook tussen (met name gericht op mensen die in Tilburg wonen).

Maart 2016 – Tilburg

  • Daisy – Club Smederij in Tilburg, datum: 4 maart. Dit feestje is al geweest, maar het is een aanrader voor iedereen die van daaaaansen houdt. Het zijn 90’s en 00’s muziek, maar dan in een nieuw jasje gestoken. Om de zoveel tijd komt dit feestje terug.
  • Machinekamer – Club Smederij in Tilburg, datum: 19 maart. Een lekker techno avondje in een kleine zaal. Voor de echte technoliefhebbers onder ons is dit een heerlijk feestje in Tilburg. Ik ga hier voor het eerst heen, want ik sta lekker op de gastenlijst .. woehoeee!

Paasweekend 2016:

  • DGTL – NDSM Werf in Amsterdam, datum 26 en 27 maart: ben je fan van techno? Ga hier dan absoluut heen! De line-up is heerlijk met onder andere Maceo Plex (dit is mijn favo dj), Tom Trago en Seth Troxler. Koop snel je ticket, want volgens mij zijn er alleen nog maar kaarten voor zondag 27 maart te koop. Ticketswap is altijd een goede optie om alsnog een kaartje te scoren
  • Paaspop – ergens in Schijndel, datum: 25 t/m 27 maart: met 170 acts zit er altijd wel voor elke muziekliefhebber wat bij. Als je geen fan van techno bent en op zoek bent naar afwisselende muziek ,dan is dit festival perfect voor jou. De line-up laat zien dat het een topeditie wordt met grote namen als de Jeugd van Tegenwoordig, Jett Rebel, Douwe Bob, Golden Earring en The Prodigy. Koop snel je kaartjes, want deze schijnen ook kneiter hard te gaan!
  • Awakenings Easter Special – Gashouder in Amsterdam, datum 24 t/m 27 maart. Ben je nog nooit in Gashouder geweest? Dan MOET je een keer gaan. Ik ben hier vorig jaar geweest en ik vond het onwijs tof. Het vuurwerk vliegt je om de oren, daarnaast kan je gewoon ff lekker ‘hard gaan’ tot 8 uur in de ochtend.

April 2016 – Tilburg

  • Draaimolen happy anniversary – Dudok in Tilburg, datum: 8 april: Oké, dit is dan geen buitenfeestje, maar hij staat wel genoteerd in mijn agenda. Draaimolen is een techno feestje in Tilburg en inmiddels uitgegroeid tot hét feestje van Tilburg. Op 8 april bestaat Draaimolen 3 jaar en daar moet ik natuurlijk bij zijn. Woon je in de buurt van Tilburg en heb je zin in een avondje rauwe techno? Probeer dan nog een kaartje te scoren via Ticketswap (het evenement was binnen 20 minuten uitverkocht!)
  • Douwe Bob – Poppodium 013 in Tilburg, datum: 21 april. Onze Douwe heeft sinds kort een hitje met zijn songfestival nummer, maar ik vond hem daarvoor ook al wel een held. Zijn stem is heerlijk om naar te luisteren. Ik ben onwijs benieuwd hoe hij live zingt (al neem ik aan dat dit prachtig gaat worden). Het evenement is nog niet uitverkocht en volgens mij is hij bezig met een tour door heel Nederland: let’s go!

Koningsdag 2016:

  • Kingsday Open Air – in Amsterdam, datum 27 april. Wie zin heeft in een Koningsdag feestje, kan los gaan op Kingsday Open Air. Het is wel verstandig om op tijd naar Amsterdam te vertrekken wegens de grote drukte.
  • Thuishaven Kingsday – in Amsterdam, datum 27 april. Ook Thuishaven is – een sort of – techno party in Amsterdam. Ook onwijs tof om hierheen te gaan!
  • Voltt Koningsdag – in Amsterdam, datum 27 april. Heb je geen zin in Kingsday Open Air of Thuishaven Kingsday? Ga dan gewoon naar Voltt. Het is onwijs tof als je van… jep techno houdt!

Ik heb nog lang niet alle feestjes in mijn evenementen agenda gezet, maar dit zijn in ieder geval de feestjes waar ik een voorkeur voor heb. Ga je naar een van de feestjes? Laat even weten hoe het was!