“Red je seksleven, stop met de pil” las ik net op de website van het AD. In dit blog ga ik persoonlijk in op deze quote. Ik merk de laatste tijd dat de pil te maken heeft met je libido (en dan bedoel ik dit op een negatieve manier). Ik heb namelijk een aantal dagen ‘last’ van zaken die ik enigszins kan wijden aan het libido. Het zijn een soort vrouwelijke lentekriebels..

Bijna 3 maanden gestopt met de pil

Ik ben bijna drie maanden geleden gestopt met het slikken van de pil (hoera het is me gelukt om het vol te houden!). Waarom ik dit heb gedaan kan je terug lezen in mijn eerste blog. In de tussentijd heb ik een blog geschreven waarin je kon lezen wat ik wél anders voelde en wat ik vooral niet voelde. Inmiddels heb ik een soort van natuurlijk instinct gekregen – die ik hiervoor nog niet had – wat mij momenteel dagelijks beïnvloedt. Ik heb een app op mijn iPhone die bijhoudt hoe mijn ‘vrouwelijke’ cyclus zou moeten zijn. De app geeft dus precies aan wanneer de ovulatie plaatsvindt én wanneer ik het meest vruchtbaar ben. Toen ik de pil slikte voelde ik weinig van mijn hormonen. Ik had dus geen idee wanneer de ovulatie plaatsvond of wanneer ik in de meest vruchtbare periode van de maand zat (je was ook nooit vruchtbaar). Heel bizar dat je gewoon genoegen nam met het feit dat je je dus niet echt een vrouw kon en mocht voelen. Momenteel ben ik erachter dat je je als vrouw wel écht kan voelen. Ik zal je vertellen wat er verandert is!

Mijn laatste vier dagen

Er is iets geks aan de hand. Sinds een dag of vier voel ik mijzelf aangetrokken tot meer mannen. Ze zijn op een of andere manier gewoon een stuk aantrekkelijker. Zo was eerst een man niet aantrekkelijk en gelijk afgeschreven, maar denk ik nu ‘oh nou, met jou kan ik mijzelf wel vermaken’. Ik bekeek gisteren mijn vrouwelijke cyclus app om te zien of ik mijzelf in een bepaalde vruchtbare periode bevond.. NOU hét is zo bizar, maar volgens de app zit ik dus PRECIES in mijn vruchtbaarste periode van de maand. Woow, ik moest bijna lachen toen ik het zag. Het heeft zo’n bizar effect op mijn dagelijkse kijk op mannen in het algemeen. Ik heb het dit weekend (best wel) vaak over seks gehad, daarnaast waren mannen aantrekkelijker en trok ik ook meer de aandacht van mannen. Hmmmm, had ik dit ook toen ik de pil slikte? Nee, absoluut niet. Ik vond mannen wel aantrekkelijk, maar ik had niet écht een periode waarin ik dat veel meer had dan andere. Dat ervaar ik nu wel en heel eerlijk: ik vind het fijn!

Red je seksleven, stop met de pil!

Ik kan niet zeggen dat je met de pil GEEN seksleven meer hebt. Dit scheelt natuurlijk ook per persoon. De een heeft een fatsoenlijk libido met het slikken van de pil en de ander heeft minder zin gekregen. Als je denkt dat je het laatste hebt, zou ik je adviseren om gewoon eens te stoppen om te zien hoe je je voelt zonder het slikken van de pil. Waarom zou je dit niet doen terwijl je weer ‘het beest’ kan worden wat je eerst was ;). Succes!

Advertenties