Je kent ze wel.. Die kerels en meiden die je om de haverklap aanspreken als je in de winkelstraat loopt. Ze hebben vaak een keycord om en een badge op hun shirt waarmee ze laten zien dat ze betaald krijgen om jou een goed doel aan te smeren. Ik vermijd deze mensen altijd (oké, sommige mannen zijn te knap om ze te ontlopen) en ik zeg altijd ‘sorry, geen tijd’ of ‘hallo, ik weet dat je een goed doel wilt verkopen. Ik doe er niet aan mee’.  Ooit heb ik mijn telefoonnummer aan zo’n dude gegeven.. Dat was vrij gênant. Waarschijnlijk heeft hij een deal gemaakt met zijn collega’s ‘wie de meeste telefoonnummers zou scoren’. Ach, nooit geschoten is altijd mis!

Van studeren naar werken: MAMA CASH

Als student kon ik het mij niet veroorloven om maandelijks een klein bedrag (ik praat hier over 5 euro) te doneren aan een goed doel. Ik bedoel 5 euro.. Dat waren minstens twee biertjes op een stapavond: hell no dat ik die twee biertjes zou doneren! Een vrij egoïstische houding, maar in mijn ogen een hele logische. Ik zei altijd tegen die irritante kerels en chicks op straat dat ik zou doneren als ik zou werken. Nu is het moment suprême aangekomen: ik werk! Dit betekent dat ik moet toegeven aan die schrale donatie van 5 euro per maand. Ik heb laatst research gedaan naar de goede doelen én ik ben tot een conclusie gekomen. Ik ben vanaf april het goede doel Mama Cash – Fund for woman gaan sponsoren. Why? Dat lees je hieronder!

Mama Cash – een goed doel voor alle vrouwen ter wereld!

Toen ik op zoek ging naar een goed doel waar ik daadwerkelijk mijn geld aan uit wil geven, heb ik de test gedaan op www.goededoelentest.nl/. Ik had al snel besloten dat ik een goed doel wil sponsoren waar de focus ligt op ‘Mensenrechten’. Op Netflix had ik een indrukwekkende documentaire gezien genaamd ‘Saving Face’: in het kort: Dit gaat over de mishandeling van vrouwen in Pakistan. De mannen gooien zuur over het gezicht van vrouwen als wraakactie. Het is een indrukwekkende documentaire waardoor je een besef krijgt over hoe het met de vrouwenrechten staat in de wereld. En als je het mij vraagt.. het staat er nog steeds niet 100% goed voor! Na mijn goede doelen test kwam Unicef naar voren, maar ik wilde een specifieker doel steunen. Mama Cash kwam al snel naar voren.. Ze steunen de vrouwenrechten in de hele wereld! Dit doen ze door te handelen vanuit onderstaande visie en missie.

Visie

ELKE VROUW EN ELK MEISJE heeft de kracht en de middelen om volwaardig en gelijkwaardig deel te nemen aan het creëren van een vreedzame, rechtvaardige en duurzame wereld.

Missie

MOEDIGE ORGANISATIES DIE OVERAL TER WERELD OPKOMEN VOOR DE RECHTEN VAN VROUWEN EN MEIDEN hebben geld en ondersteunende netwerken nodig waarmee ze kunnen groeien en positieve veranderingen kunnen brengen in hun leefwereld. Mama Cash werft fondsen bij particulieren en instellingen en investeert deze gelden in vrouwen- en meidengroepen. Daarmee kunnen ze bouwen aan netwerken en samenwerkingsverbanden die nodig zijn om vrouwenrechten wereldwijd te verdedigen en te versterken.

Ik ben een trotse donateur van dit fantastische goede doel. Wil je meer weten over Mama Cash? Neem dan een kijkje op deze website!