Sinds oktober 2015 ben ik élke dag te vinden op het treinstation waarna ik de trein en bus neem naar mijn werk toe. Dit heeft mij een goed beeld gegeven van de mensen in het openbaar vervoer. Helaas is op het traject Tilburg – Eindhoven Strijp-S weinig afwisseling te vinden (ik weet ondertussen écht hoe de kledingkast van mijn medereizigers eruit ziet).

Type 1: Sleepy head

1379509551_Schermafbeelding 2013-09-18 om 15.05.33

“Ik ben nog moe en heb schijt aan hoe ik eruit zie als ik met mijn mond open lig”
Dit type vind ik het ergste van allemaal. Deze mensen liggen standaard met hun mond open en hun hoofd naar achteren. Soms valt er nog net geen druppel slijm op hun schouder… Hallo, als je ’s Ochtens in de trein zit ben je toch al opgestaan? Heb je die 20 minuten slaap nog écht nodig? Ben je zo moe dat je het echt nodig vindt om jezelf helemaal belachelijk te maken met die open mond van je? Dat zijn allemaal gedachtes die ik hierbij heb. Van Chinezen accepteer ik het trouwens wel, want die slapen echt overal (geloof me, dit is echt zo). Maar wanneer er een knappe vent tegenover me zit en een dutje gaat doen: no way, dat is niet aantrekkelijk en daar knap ik hard op af. Dus mensen: doe dit lekker in bed en laat mij niet genieten van je amandelen en keelinhoud.

Type 2: De flirterige smeerlap

needankje

“Ik kijk je constant aan, want ik denk dat wij samen wel een klik hebben”
Ja, dit type is er ook. Er zijn altijd wel mensen die het leuk vinden om te flirten in de trein of bus. Ik ben zelf niet zo’n type (of je moet écht een Kay Nambiar hoofd hebben.. Sorry dan kijk ik je waarschijnlijk smerig verleidelijk aan). Het vervelende van dit type is dat het vaak een beetje de net-niet mannen zijn. Ze willen wel, maar tja het lukt niet echt. Soms spreken ze je aan en vervolgens kom je er niet meer van af. Dat is best ongemakkelijk. Vooral als je elke dag die kerel weer tegenkomt. Ze proberen ook altijd van die gesprekken te starten waarvan je denkt “nee, ik ga niet met jou in gesprek hierover”.

Type 3: De ruziezoeker “WAT MOET JE!”

bitch

“Hallo, jongennn, jij dringt voor! Jeetje, deze chick dringt gewoon voor jongen!”
Dit type kwam ik onlangs nog tegen. We stonden in de stromende regen voor de deur van de trein. Ik wilde snel naar binnen ondanks dat ik al doorweekt was. Een jongen stond half voor me en begon mij te confronteren met iets (wat overigens niet waar was) als “HEE, jij bent een voordringen, doe ff normaal!”. Waarop ik zei: “Nee, ik dring niet voor. Iedereen wil de trein in.”. Vervolgens vond hij het nodig om het nog zo’n zes keer te herhalen. Ik moest eigenlijk gelijk lachen, want ik snap deze ruziezoekende mensen gewoon niet. Ik heb een tip voor deze mensen: “Doe gewoon eens relaxed en lach naar de mensen om je heen, wellicht krijg je dan meer respect terug ”. Vervolgens liep ik de coupé in en vertelde deze jongeman het nog eens een keer tegen de rest van de coupé (dat ik dus wilde voordringen). Het had hem écht wat gedaan… Wat sneu!

Type 4: De stinkdas

nerd

“Persoonlijke hygiëne vind ik minder belangrijk dan mijn computerspelletje!”
Gelukkig maak ik dit minder vaak mee. Dit type zit eigenlijk het best alleen, want niemand is van plan om naast deze persoon te gaan zitten. Of dit type, ofwel de stinkdas, het door heeft of niet: je stinkt! Heel vervelend als je zelf net het nodige schrobwerk achter de kiezen hebt en je zit vervolgens naast stinkie dinkie. Ik mag het niet zeggen, maar dit zijn vaak de gameverslaafden… Te herkennen aan: geen stijl voor kleding, brilletje, grauw haar zonder gel, donker shirt met een vage tekst erop en geen benul van medetreinreizigers. Vaak hebben ze een koptelefoon op en zijn hun ogen gefixeerd op hun telefoon, gameboy, tablet of computer. Niet erg fijn om naast te zitten dus.

Type 5: Arrogante bimbo
breezerslet

“Hallo, heb ik iets van je aan ofzo, tsssss?!”
Deze types vind ik zelf erg vervelend en ik vermijd ze ook het liefst. Het zijn de vrouwelijke ruziezoekers, maar dan écht op een mega arrogante manier. Het zijn vaak van die chicks die hun haren hebben gesteild en net te veel make-up op hebben. Ze zouden nu sowieso de Adidas Stan Smith aanhebben en kijken MIJ vaak aan alsof ik met hun in gevecht wil om een kerel ofzo. Ik ben zelf verre van arrogant, maar deze types kunnen je aankijken alsof je wel degelijk een rotkop hebt. Vrij irritant want ze hebben moeite met iedereen die bij ze in de buurt zit: “Meiden, doe eens normaal joh! Je bent geen Paris Hilton toch!”.

Type 6: Het dagjes volk ofwel kort&pittig!

Rinie-1

“Lekker een dagje Amsterdam of Huishoudbeurs met mijn gemakkelijke dinnies”
De kort pittige medemens onder ons wil zich nog wel eens laten vervoeren door een bus of trein. Nu kom ik deze wel eens tegen. Het zijn vaak de kort pittige kapseltjes (rood, paars of blauw is de trend) onder ons die overal & altijd plezier hebben Of klagen in de trein. Het is vaak het een of het ander. OF alles is fout en dan zal je dat twee coupés verderop NOG horen. Maar je hoort het ook al deze dames plezier hebben. Ze gaan vaak met een groepje een dagje op pad. Vaak met zo’n groepskortingskaart.. Ze zijn dus vaak écht KORT en PITTIG aanwezig. Je kunt er niet onderuit als ze tegenover je zitten. Ach.. gelukkig kom ik ze in de spits meestal niet tegen (thank god).

Benieuwd naar de verschillende Tinder typetjes? Daar heb ik ook een blog over geschreven. Klik op onderstaande link!
Drie soorten Tinder mannen