Deze blog heb ik geschreven op afgelopen maandag 21 november.

De maandagochtend is een ochtend die ik ervaar als een zwaar begin van de werkweek. Waar collega’s van mij beweren dat zij juist vol energie de week beginnen, voelt het voor mij alsof ik overreden ben door drie vrachtwagens inclusief een maagzweer waardoor ik bijzonder misselijk ben. Wellicht heeft dit te maken met mijn ietwat drukke en party weekend. Een weekend moet je toch efficiënt benutten? Het kan schijnbaar niet meer wanneer je fulltime werkt….

Een weekendje Club Smederij zorgt voor een driedaagse kater

Afgelopen weekend was mijn eerste vrije weekend sinds ik weer fulltime aan het werk ben. Ik had twee feestjes en een reünie op de planning staan. Een beetje veel van het goede, maar soms moet je er wat voor over hebben om je vrienden te willen zien. Vrijdagavond had ik een feestje met vriendinnen gepland, namelijk Daisy in Club Smederij. Daisy is een soort ordinair schuurfeest wat ik stiekem niet echt het leukste feestje ever vond. In mijn ogen waren er veel arrogante bitches – waar ik helemaal niet blij van word – en opgedirkte trienen (een vrouw met veel te veel make-up die onaardig naar je kijkt). Een grappig detail: een vrouw probeerde mij te versieren. Hier was ik niet helemaal van gediend. Sorry ik val niet op vrouwen. Al met al, prima avond gehad met ietwat te veel alcohol. De volgende ochtend stond ik op en voelde ik mijzelf niet ‘erg’ prettig. Afijn, ik snel douchen, omkleden, eten en door! Op naar een reünie bij een vriendin thuis. Ik moest wel nog een paar uurtjes bijkomen van de avond ervoor, maar al snel voelde ik mijzelf prima. We hebben een escaperoom verslagen en dat was super tof om te doen! Hierna hebben we een hapje gegeten en toen moest ik alweer door naar het volgende feestje van mijn beste maat. Dit feestje liep uiteindelijk weer uit de hand en dat betekende dat ik nóg een avondje naar Club Smederij ben gegaan. Sluwe Vos draaide daar en dat leek mij erg tof. Gelukkig hielden een vriendin van mij en ik het niet langer vol dan tot 03:00 uur ’s nachts. Beetje jammer dat ik de volgende dag wakker werd met een vrij heftige kater 2.0. Die van zaterdag heb ik goed kunnen verdagen, maar die van zondag werd mij al snel te veel. Dit heeft zich geuit in het feit dat ik tot half 4 in bed heb gelegen… Aaaai, daar gaat je vrije zondag! Hierna heb ik toch nog even gezellig met vrienden friet gegeten en filmpjes gekeken.

Maandag voelt als kater dag 3

Zo. Nu zit ik op kantoor en voel ik mijzelf vrijwel ‘ellendig’. Het lijkt wel alsof ik gisteren nog een paar shotjes vodka achter mijn kiezen heb gegooid. Niets is minder waar, ik heb geen alcohol genuttigd en ik ben op tijd naar bed gegaan. Komt dit gevoel doordat ik al 25 jaar ben? Of komt het doordat ik twee avonden compleet los ben gegaan? Hmmm, het is mij een raadsel! Ik weet wel dat ik aankomend weekend mezelf eens écht rust ga geven zodat ik ook met volle energie kan gaan werken op maandag.. Hopelijk vliegt deze dag voorbij: ik ben er klaar mee!