Tijd voor een luchtig en feestelijk item, namelijk mijn festival agenda voor 2017! Elk jaar heb ik een soort van wishlist met een paar festivals waar ik absoluut naartoe wil. Uiteraard is het niet helemaal haalbaar om naar alle feestjes te gaan, vooral niet als je fulltime werkt én je niet elke maand een aantal dagen vrij kan nemen. Lekker janken! Toch heb ik mijzelf beloofd om dit jaar te proberen om de volgende festivals mee te pakken. Here we go!

img_7002

LOWLANDS 2017

Stipt op nummer 1 staat Lowlands. Elk jaar zit ik snikkend op de bank als ik naar de samenvatting van Lowlands op tv kijk. Meestal trek ik dan snel een fles wijn leeg en doe ik alsof ik daar ook tussen al die feestende mensen sta… Nu ik hier aan denk vind ik het best sneu eigenlijk, maar je moet wat. Leuk feitje: in 2017 bestaat Lowlands 25 jaar! Holy moly, dat zou betekenen dat ze dit jaar NOG groter uitpakken. Als ik kijk naar de line-up van vorig jaar met o.a. Disclosure, de Staat, M83, Muse en ga zo maar door, dan denk ik jezusmina dit jaar moet ik hier écht bij zijn. Kaartverkoop start op 4 februari en ik geloof dat een ticket 150/160 euro kost voor 3 dagen inclusief overnachten op de camping.

DEKMANTEL 2017

Wat dat betreft ben ik een ware technoliefhebber. Geef mij maar een avondje met Maceo Plex, Âme, Kölsch of Ben Sims! Daar ga ik dus ontzettend lekker op. Dit jaar is het plan om een weekendje naar Dekmantel te gaan. Op Dekmantel komen echt allerlei dikke namen voornamelijk allerlei soorten techno kan je verwachten. Als het goed is kun je je inschrijven voor pre-order tickets zodat je op tijd je kaarten voor 2017 hebt. Go for it!

dekmantel
INTO THE WOODS 2017

Ook dit festival staat aardig hoog op mijn to-do lijst. Menig vriend of vriendin van mij is razend enthousiast over Into The Woods. Schijnbaar zijn de special effects met lampen en lasers van hoog niveau. De locatie is wat dat betreft ook erg inspirerend, namelijk in de bossen (vertaald Into The Woods). Ook hier kan je heerlijk dansen op zwoele melodieën of harde techno beats. Ga er niet heen als je niet van techno houdt haha!

PAASPOP 2017

Dit festival is dichtbij mijn woonplaats vandaar dat deze in het rijtje staat. Het is een soort van gelinkt aan Pinkpop, Pukkelpop en Lowlands. De line-up is wat dat betreft dikke prima met Anouk, Kensington, Tom Odell en UB40. Het is niet een festival waar ik per se naartoe wil. Deze staat daarom ook onderaan mijn lijstje.

paaspop

Eigenlijk kan ik nog wel even doorgaan. In de afgelopen jaren ben ik voornamelijk naar Solar, Smeerboel, Pleinvrees, Awakenings, 909, Draaimolen, DGTL, Lost In A Moment, Kindergarten, Machinekamer en andere kleinere festivals geweest. Life is a festival! Ik ben benieuwd wat ik waar ga maken van bovenstaande lijst. Lowlands is sowieso een feit, maar de rest moet ik helaas nog bekijken op het moment van de kaartverkoop.

Wat heb jij op de planning staan voor aankomend jaar? Laat het mij hieronder weten!