Vandaag heb ik een afscheidsbrief geschreven om de relatie met koriander te beëindigen.

Beste Koriander,

De tijd om afscheid van je te nemen is gekomen. Voor mij is het, na je meerdere malen geproefd te hebben, he-le-maal duidelijk geworden. Ik vind je vies, smerig en naar chemische zeep smaken. Het is voor mij niet te doen, want wanneer ik je in mijn mond heb walg ik van je. Het spijt me. Misschien komt dit hard aan en dat is niet helemaal mijn bedoeling, maar zelfs een minimalistisch stukje van je, verpest mijn volledige maaltijd.

Soms denk ik dat het aan mij ligt, want ik hoor bij veel anderen dat je een waardevolle toevoeging bent in de mond. Ik vind het ook erg jammer dat ik dit niet ervaar. Waar anderen je rijkelijk in de mond nemen, spuug ik je binnen 3 seconden uit. Ik kan net zo goed een schepje Vanish Oxi Action in mijn maaltijd gooien.. Dat is voor mij wat dat betreft exact hetzelfde!

Tot slot wil ik zeggen dat ik blij ben dat ik afscheid van je neem. Het valt mij niet zwaar. Ik kan je gewoon niet langer blijven proeven. Ik stel het dan ook op prijs als je uit mijn Oosterse, Mexicaanse en alle andere gerechten verdwijnt. Een leven zonder jou gaat mij uitstekend bevallen.

Bedankt, maar graag tot nooit meer.

Vaarwel,

Janneke