Woehoee, it’s the most wonderful time of the year! Of ik het daar mee eens ben, is niet he-le-maal waar.. Toch is het best een ‘wonderful time’ als je graag van binnen zitten, veel eten én vrolijke lampjes houdt. Oké, ik vergeet bijna de cadeaus en vrije dagen! Stiekem vind ik kerst leuk, maar ik heb een zwak voor de zomer met zon, cocktails en festivals! Toch wil ik je in blog wil tips geven ‘wat te doen met kerst?’

Breng een bezoek aan het glazen huis oftewel Serious Request 3FM

Vanaf gisteren zijn er weer twee 3FM dj’s opgesloten in het glazen huis in Breda. Dit keer kun je geld doneren voor een goed doel wat te maken heeft met longontstekingen in derdewereldlanden. Ik ben gisteren even langs gewipt in Breda om te kijken hoe het huis eruit ziet en hoe de sfeer is. Heel eerlijk, ik vond het zo veel toffer dan ik had verwacht! Het is heerlijk druk in Breda. Niet alleen het glazen huis is leuk om te bekijken, maar als je vanaf het station naar het centrum loopt, loop je langs een ware kerstmarkt. Het is onwijs leuk aangekleed en het park is prachtig verlicht. Het is zeker de moeite waard om een dagje te shoppen of om een borrel te drinken in Breda. Daarnaast is het mooi meegenomen dat de beste artiesten komen optreden….

Bezoek de Winter Efteling

Een aantal jaar geleden ben ik een dagje naar de Winter Efteling geweest. Wat mij betreft altijd een aanrader om hierheen te gaan. Het is natuurlijk al een prachtig park waarin je kan genieten van spannende achtbanen, betoverende sprookjes en avontuurlijke attracties. Ik vind het heerlijk om in de Efteling rond te lopen zodat ik mezelf weer helemaal kind voel.

De bioscoop in Antwerpen

Het is een ware traditie geworden in onze familie: een filmpje kijken in de bioscoop in Antwerpen. Dit is misschien een vreemde traditie, maar op een of andere manier is het zwaar relaxed om met kerst in de bioscoopzaal te zitten. Wij gaan altijd naar Antwerpen, want daar heb je die gigantische bioscoop Kinepolis. Antwerpen heeft altijd zoveel sfeer dus na/voor de film kan je even romantisch door het oude centrum wandelen of een hapje eten ergens in een sfeervol restaurant.

Ga nergens heen, maar blijf thuis!

Ook dit vind ik één van de lekkerste dingen tijdens kerst: thuis zitten, bankhangen, snoeihard eten en cliché kerstfilms kijken. Lekker rustig en genieten van de kleine dingen in het leven. Het liefst met een heerlijk wijntje of speciaal biertje erbij.. Soms moet je zo’n dag als dit ook gewoon inlassen dus waarom niet gewoon met kerst? Genieten!

Ik wens je alvast een fijne kerst!