Op 15 maart 2017 is het tijd om je stem te laten horen. Of je nu op CDA, VVD, SP of GroenLinks stemt, één ding wil ik je meegeven: stem op een vrouw! Zorg voor gelijke representatie in de Tweede Kamer.

We hebben een mijlpaal bereikt: in 2017 is het namelijk honderd jaar geleden dat Nederlandse vrouwen zich verkiesbaar mogen stellen. Hoera! Helaas is het sindsdien nog niet gelukt om evenveel mannen als vrouwen in de Tweede Kamer te krijgen. Dat is natuurlijk erg jammer dus roep ik jullie allen op om te stemmen op een vrouw.

De statistieken tot nu toe

Op dit moment zijn 57 van de 150 leden van de Tweede Kamer vrouw. Als je kijkt naar de kandidatenlijst voor 2017, dan zal dit percentage niet stijgen. Dit betekent dat 35% van de kandidaten voor de Tweede Kamerverziekingen vrouw is.

Maak strategische keuzes: stem niet op de eerste vrouw!

Hoe kunnen we de balans tussen mannen en vrouwen rechtzetten? Dit kunnen we doen door strategisch op een vrouw te stemmen. Niet door op de eerste vrouw op de kieslijst te stemmen; zij komt toch wel in de Kamer. Maak het verschil door op een vrouw te stemmen die lager op de lijst staat en zonder voorkeurstemmen niet in de Tweede Kamer komt.

Waarom moeten we de balans herstellen?

Het is niet meer dan logisch dat de Tweede Kamer een afspiegeling is van onze samenleving. Uit onderzoek* blijft dat vrouwen in de politiek een positief effect hebben op de nationale industrie, betrekkingen met buurlanden, klimaatproblematiek, wetenschap, onderwijs en landbouw. Daarnaast zijn jonge vrouwen ambitieuzer in het nastreven van hun carrière als ze vrouwelijke politieke leiders hebben gehad. Daarmee is jouw stem op een vrouw ook een investering in de toekomst!

Stem 15 maart op een vrouw die volgens de peilingen anders niet in de Kamer zou komen!

Ga voor meer informatie naar https://stemopeenvrouw.com/

*Lees de onderzoeken hier:
http://progress.unwomen.org http://pubs.aeaweb.org/doi/pdfplus/10.1257/app.4.4.165
http://science.sciencemag.org/content/335/6068/582
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1468-0262.2004.00539.x/epdf
https://carleton.ca/cwppl/wp-content/uploads/Womens-Leadership_Matters_WEB-2.pdf
Advertenties