Jaaaa hoor! Het is bijna zo ver: LOWLANDS 2017. Gi-gan-tisch blij, zoals ik vroeger was toen ik een barbiepop die even groot was als ik kreeg voor mijn 4 jarige verjaardag, ben ik NU! Je kunt je voorstellen: die blijheid kan je eigenlijk niet beschrijven, dat moet je voelen (diepzinnige tekst voor op een tegeltje). Een ding is wel, heb ik mezelf al enigszins voorbereid? Nou, nee. Hoog tijd dus om mij eens goed te verdiepen in dit evenement en ik ga jullie meenemen op deze voorbereiding op Lowlands 2017!

Naar de klote gaan op een festival oplossen

Kamperen ook wel het synoniem van creperen in mijn woordenboek – en dat dan ook nog eens op een festival. Festival staat voor niet slapen en altijd naar de ‘klote’ gaan. Iets waar ik wel ervaring mee heb en wat ik maar al te graag doe. Ik zal je eerst uitleggen hoe je ‘naar de klote gaan’ kunt oplossen:
1) Beste oplossing: Nog een keer naar de klote gaan binnen een korte tijd: hiermee stel je je kater namelijk gewoon lekker uit. Nog vóór dat je die knallende hoofdpijn krijgt, giet je er een alcoholisch drankje in. Ik stel voor om een flesje vodka mee te nemen, dat werkt echt altijd. Het andere voordeel is, is dat je gewoon lekker doorgaat bij waar je bent gebleven. FEEST!
2) Niet naar de klote gaan. Gewoon een dagje niet aan de vreemde middelen gaan, maar gewoon op water en cola de dag meemaken. In mijn ogen is dit dus écht geen optie. Je bent niet voor niets op een festival waar je in principe alles mag doen wat je doordeweeks op je saaie kantoorbaan echt niet voor elkaar gaat krijgen. Ga dus gewoon genieten en doe wat je niet laten kunt.
Er is eigenlijk geen andere keuze dus dan optie 1. Bereid je maar voor: je zult het gehele weekend naar de klote gaan. Neem genoeg paracetamol en ibuprofen mee zodat je toch enigszins kan bijkomen wanneer dit nodig is. Oja, ik wil je niet aansporen op elke dag alleen maar vodka drinken: neem ook genoeg water tot je en rust uit als je moe bent!

Hoe overleef ik creperen of kamperen op een festival?

Het kamperen is al een soort van onderdeel van het naar de klote gaan. Ik bedoel slapen is er niet bij, je buren zullen echt niet rekening houden met jouw beauty sleep. Een handige tip is op dit punt wel:
1) Neem een goede tent mee. Een tent die ten eerste niet te klein is, dat slaapt zo ongemakkelijk. Een tent met een binnen tent is meestal de beste optie: dit zorgt er namelijk voor dat je nog enigszins droog in je tent kunt slapen als het regent.
2) Zorg voor voldoende eten en drinken: je mag zo’n 8 liter drank meenemen (drank is letterlijk alle drank, dus ook water en cola: heb je ook nodig!) dus doe dat dan ook. Neem ook zoute snacks mee, want die heb je nodig wanneer je net iets te diep in het glaasje hebt gekeken. Voor de vitamientjes neem je een paar bananen en appels mee. Ik neem zelf ook een 2 liter lege cola fles mee: die kun je gratis bijvullen op de camping! Ideaal als voorraad in je tentje.
3) Slaapzak en luchtbed: deze twee zaken zijn essentieel, je kunt echt niet zonder deze twee dingen. Een kussen hoeft niet per se. Je kunt ook je hoofd op je buurvrouw of buurman leggen en anders maak je toch gewoon een stapeltje met kleding voor je hoofd.
4) Oordopjes: men zegt dat het wel eens luidruchtig op een festival camping kan zijn. Ik geloof men wel, dus neem lekker oordopjes mee zodat je je oren even de rust kunt geven en JIJ gewoon kunt slapen!
5) Verlichting: een kleine tip, neem een lampje mee wat op batterij werkt. Misschien gewoon een casual zaklamp die je mee kunt nemen als je op zoek gaat naar een fijne dixi om je behoefte in te doen!
6) Wil je alles vastleggen op Lowlands? Dure spiegelreflexcamera’s zijn daardoor absoluut niet geschikt voor een festival. De organisatie van Lowlands laat deze ook niet toe. Wat een optie zou kunnen zijn, is een action cam! Een goedkope én goede is bijvoorbeeld deze action cam van König.

Welke artiesten zijn de moeite waard?

Lowlands is met name een tof festival vanwege de diversiteit aan artiesten. Ik ben zelf iemand die naar meerdere muzieksoorten luistert, maar met name techno, indie bandjes, minimal en andere elektronische meuk. Soms komt er nog een soort van pop rock voorbij of punk, maar het ligt allemaal aan waar ik zin in heb. Al met al, ik ben meestal wel overal voor in. Ik heb toch mijn favo artiesten die op Lowlands komen voor je op een rijtje gezet:
– Moderat
– Ben Klocks
– Flume
– Park & Sons
– Robert Hood
– Job Jobse
– Nina Kraviz
– Mura Masa
– London Grammar
– J. Bernardt
– The Bloody Beetroots
Ik moet zeggen dat ook nog veel artiesten niet bekeken heb, dus dit lijstje is niet geheel up-to-date. We zullen zien waar ik uiteindelijk allemaal terecht ga komen. Ik laat alles op me afkomen en ik zie het wel!