“Hoe zorg ik dat er niemand naast mij komt te zitten?”

Als ik ’s ochtends op het station sta, vermaak ik me uitmuntend door het aanzien van de bekende ‘kippen zonder koppen’ om mij heen. De gestreste medemens staat autistisch elke ochtend op hetzelfde tijdstip op precies dezelfde plek te wachten op het arriveren van de trein. Dit fenomeen is iets wat mij elke dag fascineert. Hoog tijd om de uitdagingen van het openbaar vervoer met u te bespreken. In dit tweede artikel beschrijf ik uitdaging nummer 2:

“Hoe zorg ik dat er niemand naast mij komt te zitten?”

In 2018 is het niet meer gewenst om in het openbaar vervoer naast een medereiziger neer te ploffen. Men is een asociaal wezen geworden waarbij geen enkele hulp bij de medemens wordt geboden. U heeft vast en zeker ook liever twee stoelen voor uzelf zodat niemand zich in uw ‘personal space’ begeeft. Wie weet kijkt u wel pornografische video’s of oerdomme televisieprogramma’s zoals Temptation Island op uw slimme telefoon. Dat is natuurlijk niet iets wat u wilt delen met iemand die naast u zou kunnen zitten. Uw imago zou uiteraard aangetast worden! Daarnaast is het uiteraard zeer belangrijk om uw bagage ook een stoel te geven. Wat een toestand zou het zijn wanneer uw bagage de onzuivere grond zou aanraken! Het is dan ook van grote noodzaak dat u twee stoelen kunt claimen zodat niemand zich naast u bevindt. Hoe u dit aanpakt, vertel ik u meer dan graag.

Let op! U heeft vier opties bij deze uitdaging:

  1. Wanneer u twee lege stoelen ziet, ga dan op de stoel gelegen aan het gangpad zitten. Op die manier creëert u een afstandelijke houding en is het extra lastig voor een medepassagier om de stoel naast u te claimen. U bent een blokkade!
  2. Zet uw tas op een brede manier op de stoel naast u én doe alsof u ook voor u bagage heeft. Hier komt toneelspel bij kijken, maar wanneer u effectief doet alsof u ‘moeilijk’ zit (neem een lastige houding aan) en uw bagage naast u ligt, zult u merken dat medepassagiers u met rust laten. Geen mens durft u aan te spreken en u zult zodra de trein weer verder rijdt heerlijk breed, zonder medemens naast u, kunnen zitten.
  3. Zodra iemand naast u probeer te zitten, moet u doen alsof u hondsberoerd bent. Maak ernstige nies- en hoestgeluiden. Werkt dat niet? Hou dan een zakje in uw hand en doe alsof u moet braken. Een goede tip hierbij is om een klein beetje water op uw voorhoofd te dippen.
  4. Een heel makkelijke oplossing voor dit probleem is om ervoor te zorgen dat u intens stinkt. Het moet zo erg zijn dat uw medepassagiers het ruiken van minimaal 1 meter afstand. Hoe krijgt u het voor elkaar dat u stinkt? Trek een oud shirt aan waar u in heeft gesport of trek kleding aan die u op een uit de hand gelopen party aan heeft gehad. Een beetje bier, hamburgers of augurken over uw outfit gooien, blijkt een zeer preventief middel tegen medepassagiers.

Uiteraard wil ik u erop wijzen dat elk van de voorgestelde oplossingen kunnen zorgen voor risico’s. Wellicht zijn uw medepassagiers en/of conducteur niet van u gediend en zult u dit ondervinden. Het is aan u welke oplossing u kiest. Succes is hierbij gegarandeerd. Ik kenmerk mijzelf als sociaal wezen. Daarbij bedoel ik dat ik altijd ruimte zal vrijmaken voor mijn medemens. Geen enkele oplossing hierboven zal dan ook door mijzelf uitgevoerd worden. Toch wens ik u veel succes en hoor ik graag uw bevindingen!

In de volgende artikelen worden nog twee andere uitdagingen
Uitdaging 3: Hoe maak ik mezelf onzichtbaar?
Uitdaging 4: Hoe zorg ik dat ik niet naast iemand kom te zitten?

Bekijk ook de vorige uitdaging (1): Help ik wil vooraan in de rij staan!