Yes, het is zo ver. Mocht je het ontgaan zijn: het Nationale Hitteplan is in werking getreden. Iets waar wij als Hollanders vrijwel trots op moeten zijn. Hitte, hitte en nogmaals hitte. Ik geef je praktische tips zodat jij deze hittegolf kan doorstaan!

Let wel op! Deze tips geef ik alleen voor de werkende mens. Wanneer je vrij bent, zijn wij (werkende burgers zonder standaard zomervakantie) jaloers en willen wij niets met je zwemfoto’s te maken hebben. Hou die lekker voor jezelf, want hier doe je de zielige burgers veel plezier mee. Harstikke bedankt & geniet van je vakantie!

Tip 1: Water is your friend

Met deze ongelofelijk hoge temperaturen is het noodzakelijk om je lichaam te plezieren met tons of water. Water drinken is een must. Door verdamping en transpireren verlies je meer vocht dan wanneer het gewoon ‘normaal aangenaam’ is. Vul je dopper dus continu en drink er op los! Overigens is het verstandig om geen ijskoud water te nuttigen, maar gewoon lekker lauw. Dat zal je lichaam waarderen.

Tip 2: Lekker luchtige kleding

Joepie, eindelijk mag jij die heerlijke zomerse pakjes aan zonder jezelf er voor te schamen! In Nederland is het motto “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg” en dat betekent meestal dat we onszelf niet erg uitdossen. Met deze zomerse temperaturen mag je voor lekker bloot gaan zonder dat men erover klaagt. Show those legs en ga voor vrolijke tinten! Draag luchtige kleding van stoffen als linnen en vermijd polyester en flanel. Een fancy hoedje of pet is ook zeker een aanrader en die sexy zonnebril zal je ook maximaal verblijden!

Tip 3: Eet lekker veel salades of andere luchtige dingen

Als het zo warm is zoals de aankomende dagen, is het verstandig om geen grote maaltijden weg te schransen. Hoe zwaarder je eet, hoe harder je lichaam moet werken om alles te verteren. Je raadt het al vast: hierdoor stijgt je lichaamstemperatuur en jep: je krijgt het nóg warmer! Ga lekker voor fruit, groentes en IJSJES! Gezond doen en niet te veel eten is dus wel belangrijk wanneer het zo heet is. Een lekker zomers gerecht waar ik altijd van smul vind je hier: super lekkere maaltijdsalade met kip!

Tip 4: Neem gewoon een dagje vrij

Ik begrijp dat we allemaal jaloers zijn op de leraren en anderen, die standaard vakantie hebben in de zomer, maar onder het motto ‘if you can’t beat them, join them!’: neem gewoon een lekker dagje vrij zodat jij ook eens kan genieten van deze hitte. Een dagje strand is harstikke lekker in eigen land. Ga bijvoorbeeld naar Domburg of Zandvoort. De stranden zijn echt heerlijk! Heb je moeite met de warmte? Geniet dan gewoon van de airco op je werk: no worries!

Tip 5: Ga na je werk buiten zitten

Het voordeel van de hitte is, dat je ook nog in de avond buiten kan zitten. Wanneer je hebt gewerkt is het heerlijk ontspannend om in de tuin een boekje te lezen of nodig vrienden uit en ga lekker samen eten en relaxen. Hoe vaak kan je dat doen in het jaar? Niet zo heel vaak, want we hebben toch vaak een minder aangename buitentemperatuur. Haal dus het maximale uit deze hitte, GENIET!

Tip 6: Ramen dichthouden

Geloof het of niet, maar je kunt beter de ramen plus gordijnen dichthouden. Op die manier hou je de hitte buiten. Vooral als het windstil is, want dan kan er geen hitte door de kieren komen. Het afdekken met aluminium folie is al helemaal een goed idee, want dit reflecteert de zon! Je moet er dus wel wat voor doen, maar het kan wel helpen voor een goede nachtrust als je kamer net ff wat cooler is.

Last but not least: geniet van de zomer! Voor je het weet zit je weer te klagen dat het buiten regent, waait of sneeuwt. Die tijden komen er natuurlijk ook altijd weer aan, maar ga gewoon ff lekker kei hard genieten van deze hitte! Je gaat toch niet voor niets op vakantie naar een warm land? Nou dan, klagen is voor apen! ENJOY!