Heb je ook wel eens het idee dat je een grote rebel bent op je werk? Dat je lak hebt aan alle regels en het liefst elke dag nét wat meer over de grenzen heen wilt gaan? Als je het mij vraagt, dan is deze beschrijving exact zoals ik het elke dag op mijn werk ervaar.

Rebel?

Op mijn kantoor gedraagt een gemiddelde werknemer zich zeer netjes ofwel kleurt geheel binnen de lijntjes. Zelf heb ik meer behoefte aan een zekere mate van spanning en sensatie. Bij mij mag het stormen zo nu en dan. Ik wil het gevoel hebben dat ik leef en dat elke dag een feestje is! Een honger naar levensdrang, zo zie ik het. Dat uit zich door bijvoorbeeld het volgender: stel men zegt ‘je mag niet achter je computer eten’ dan zal in mijn hoofd direct de gedachte komen ‘dat zullen we nog wel eens zien’. Laten we vaststellen dat ik graag de uitdaging aan ga en de grenzen opzoek…

Welk grenzen dan?!

Nou ja GRENZEN? Ach, waar hebben we het in godsnaam over! Ik ben geen permanente misdadiger die alleen maar grenzen opzoekt en letterlijk de grootste heks is op het werk. Nee, ik wil gewoon niet dat mijn dag wordt vastgelegd door een werkgever die dat op een generaliserende manier heeft bepaald voor iedereen die al vastgebonden zit aan zijn of haar bureaustoel…

Onafhankelijkheid is een must

Sinds ik op een kantoor werk, ben ik erachter gekomen dat ik een grote drang heb naar onafhankelijkheid. Goh, dat zou je niet zeggen als je bovenstaande leest (knipoog). Ik begrijp dat op een kantoor werken ‘werkbaar’ moet zijn voor iedereen. Ik pleit niet voor een ‘vrij leven zonder regels, yolo’, maar maak de regels ofwel richtlijnen leefbaar voor iedereen. Waar de een het heerlijk vindt om te volgen, vindt de andere het fijner om zelf de touwtjes in handen te hebben. Een compromis moet dan ook de uitkomst zijn, zodat ook de niet-volgers een fijn leven kunnen hebben!